Testpanel

Chicco Oasys 2-3 FixPlus autostoel 15-36 kg

Chicco Oasys 2-3 Fixplus autostoel: 'Veilige stoel met perfecte zitting'

Een autostoel voor je peuter of kleuter moet veilig en comfortabel zijn. Dat is de Chicco Oasys 2-3 FixPlus absoluut, volgens de WIJ testmama’s. En deze stoel heeft nog veel meer pluspunten!
WIJ Testmama's geven hun eindoordeel
★ ★ ★ ★ ★ - Installatie
★ ★ ★ ★ - Handleiding
★ ★ ★ ★ ½ - Gebruiksgemak
★ ★ ★ ★ ★ - Comfort
★ ★ ★ ★ ★ - Veiligheid
★ ★ ★ ★ ★ - Design

 
Testperiode: juni 2015
 
Tot welke leeftijd moet je kind in een kinderautostoeltje? Wat is i-Size? Check alle veilig-vervoertips en kijk hoe veilig jouw kind in de auto zit.

Stoel gemakkelijk verkleinen of vergroten

Brigitte Mak: "We hebben de Chicco Oasys 2-3 FixPlus met veel plezier gebruikt tijdens onze vakantie, in onze Hyundai i30. Duuk (3 jaar, 19 kilo) zit én slaapt er heerlijk in! Je kunt de stoel gemakkelijk verkleinen of vergroten, heel handig."

Een com­for­ta­be­le stoel

Jolanda Haak: "Een comfortabele stoel die we hebben getest in onze Seat Altea. Wij zitten regelmatig wat langer in de auto en dan valt Tim (3 jaar, 16 kilo) vaak in slaap. Dat je de stoel dan in ligstand kunt zetten is ideaal. En doordat je de hoogte en de breedte eenvoudig aanpast, kun je de stoel ook voor andere kinderen makkelijk gebruiken."
 

Erg mak­ke­lijk te plaatsen

Anke Aarts: "Het plaatsen van de Chicco Oasys 2-3 FixPlus in onze Opel Astra ging erg makkelijk. Ook de gordel was zo vastgemaakt. Het viel me op dat Willem (3 jaar, 15 kilo) met zijn hoofd tussen de hoofdsteunen bleef als hij sliep. Normaal valt zijn hoofd dan voorover, nu bleef het beschermd."

Zeer praktisch en gebruiksvriendelijk

Nynke ten Dam: "Wij testten de autostoel in onze Opel Meriva, met Anne-Lynn (3 jaar, 16 kilo). De stoel is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk.”

Slim te bedienen rugleuning

Els Zeedijk: "Een fijne autostoel, stevig vast te maken in onze Skoda Octavia en goed verstelbaar dankzij de slim te bedienen rugleuning. Bas (3 jaar, 18 kilo) zat er prima in. De verwisselbare bekerhouder is ook super."
 
Ga je een lange rit maken, bijvoorbeeld vanwege vakantie? Dan heb je meer nodig dan alleen een geschikte autostoel voor een fijne reis. Tips om je autotrip soepel te laten verlopen.

WIJ Testpanel rapport

Het fijnste aan de Chicco Oasys 2-3 FixPlus? Dat is volgens het WIJ Testpanel de verstelbare hoogte en breedte. Hierdoor zit iedere peuter of kleuter er veilig en comfortabel in, wat zijn bouw ook is. De stoel is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kilo en groeit als het ware met het kind mee. Zo beschermt hij je kleine altijd optimaal. De testmama’s zijn ook positief over de ligstand. Want hoewel hun kinderen zichzelf al héél groot vinden, vallen zij soms toch achterin in slaap … En dan is zo’n slaapstand reuze handig!
Ander testpanel van Chicco:
Chicco Oasys 1 Isofix