Testpanel

Chicco Oasys 1 Isofix autostoel 9-18 kg

Chicco Oasys 1 Isofix autostoel: ‘Deze autostoel geeft meteen vertrouwen’

Het WIJ Testpanel testte de Chicco Oasys 1 Isofix en won meteen het vertrouwen van de testmama’s. Hij oogt veilig, is comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Kortom, een prima stoel!
WIJ Testmama's geven hun eindoordeel
★ ★ ★ ★ ★ - Installatie
★ ★ ★ ★ - Handleiding
★ ★ ★ ★ ★ - Gebruiksgemak
★ ★ ★ - Comfort
★ ★ ★ ★ ★ - Veiligheid
★ ★ ★ ★ ★ - Design

 
Testperiode: juni 2015
 
Toen je alleen was kon je met je oude koekblik nog prima uit de voeten. Maar nu met een kleine – en het arsenaal aan spullen dat je voor hem meeneemt – wil je misschien graag een wagentje dat groter en veiliger is. Alles over de aanschaf van een nieuwe (gezins)auto.

Veilig gevoel

Jolinde Klaui: "Wat een verrassing deze autostoel! We gebruikten hem in onze Toyota Prius. Roos (1 jaar, 11 kilo) sliep al toen ze er net vijf minuten in zat … Het bevestigen met behulp van Isofix geeft een veilig gevoel. De stoel ziet er stevig, stoer en luxe uit. De diepe zitting en aan te passen schouderhoogte zijn prettig. We misten alleen clips om de gordelriempjes achter te haken."
 

Goed beschermd

Amanda de Gunst: "De stoel oogt veilig. Het plaatsen van de stoel in onze Honda Jazz liet ik aan mijn man over, maar volgens hem was dat niet moeilijk. Doordat de stoel stevig vastzit, geeft dat meteen vertrouwen. Door de diepe zit was Sophie (1 jaar, 11 kilo) ook aan de zijkanten goed beschermd. Alleen kon ze daardoor niet meer zo goed naar buiten kijken. Daar was zij wel minder blij mee ..."
Een goedgekeurde autostoel is onmisbaar als je je kind veilig wilt vervoeren. Waar let je op bij het kopen ervan? En wanneer stap je over op een ander type stoel? Check alle veilig-vervoertips.

Ideale autostoel

Maaike Verbeek-Noteboom: "Door de combinatie met Isofix een ideale autostoel. Hij was binnen tien minuten geïnstalleerd in onze Ford Focus Station. Ravi Senna (1 jaar, 10 kilo) zat er vrij diep in, wat een heel veilig gevoel geeft. En een mooi design: geschikt voor jongens én meisjes!"

Mooi design

Patricia Ursem: "We hebben de Chicco Oasys 1 Isofix getest in onze Audi A4 Avant met onze dochter Maxime (1 jaar, 9 kilo). De stoel is duidelijk zwaarder dan andere autostoelen die we hebben gehad. Mooi design ook!"

Prettig in gebruik

Lieke Goumans: "De stoel is erg prettig in gebruik. Ook het installeren in onze Hyundai Getz ging makkelijk. Ik vond het wel wat zwaar om de stoel in de ligstand te zetten. Maar dat komt misschien door het gewicht van Teun (1 jaar, 13 kilo)."

WIJ Testpanel rapport

De Chicco Oasys 1 Isofix weet vanaf het begin het vertrouwen te winnen van de WIJ testmama’s. Dat komt vooral door zijn robuuste uitstraling: hij oogt stoer en veilig, mede door de goede bescherming aan de zijkanten. De Chicco Oasys 1 Isofix is een prima autostoel voor kinderen vanaf 1 jaar (9-18 kilo). Door het Isofix-systeem maak je de stoel eenvoudig vast, zonder de gordels te hoeven gebruiken. Voor je slapende uk breng je de stoel heel eenvoudig in ligstand. En door het ademende materiaal kan hij urenlang lekker soezen; last van een warme stoel zal hij niet snel krijgen!
Ander testpanel van Chicco:
Chicco Oasys 2-3 FixPlus