De 3 beste tips om weer aan het werk te gaan na je verlof

De 3 beste tips om weer aan het werk te gaan na je verlof

Ga jij binnenkort weer aan het werk na je zwangerschaps- en bevallingsverlof? Misschien zie je er als een berg tegenop of heb je juist weer heel veel zin om aan de slag te gaan. Werk en Ouderschap experts Lotte en Sanne van Parents Inc. delen 3 gouden tips, zodat je straks weer sterk aan het werk gaat Ć©n je met een goed gevoel terugkijkt op deze bijzondere fase in je leven.

Parents Inc.

Wijze raad van

Parents Inc.

Werk en Ouderschap experts

Werk en Ouderschap experts Lotte en Sanne stelden aan 400 vrouwen de vraag wat hen had kunnen helpen toen ze na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gingen. Hieronder vind je de drie beste tips. Want wist je dat 30% van de moeders uitvalt in de eerste maanden na hun verlof?

1. Rustig opbouwen

Probeer niet de eerste week gelijk al je oude taken weer op te pakken. Gun jezelf de tijd om even te wennen aan je nieuwe werksituatie. Neem de tijd om je te laten bijpraten. Hebben collega’s taken van je overgenomen? Bespreek eens met ze hoe ze dat vonden. Misschien kregen zij wel veel energie van taken die jij eigenlijk verschrikkelijk vindt en kun je taken ruilen of zelfs loslaten.

2. Ouderschapsverlof in een keer opnemen

Veel vrouwen gaven als tip om ouderschapsverlof vooral niet te spreiden, want meestal komt dat neer op gewoon hetzelfde werk in minder tijd doen. Plak liever een paar weken langer aan je verlof vast.

3. Aandacht

Aandacht voor je terugkomst is niet vanzelfsprekend. Collega’s zijn natuurlijk blij om je weer te zien, maar na een feestelijk koffiemoment is het voor iedereen weer back to business as usual. Zorg voor jezelf door in de beginperiode even regelmatig met een collega of leidinggevende te reflecteren over hoe het met je gaat. Ben je blij met hoe je werken en thuis combineert? Wat heb je nodig om je hier beter in te voelen? Doen!

Beeld: iStock.com