Reisverzekering

Reisverzekering

Nog één keertje met zijn tweeën op vakantie voordat je baby er is, en dan straks plannen maken voor een echte gezinsvakantie. Met je kind genieten van een zonvakantie in Frankrijk of een avontuurlijke reis door Afrika. Waar je voorkeur ook ligt, een reisverzekering is geen overbodige luxe. Het vergoedt diefstal of vermissing van bijvoorbeeld je koffer, fototoestel of filmcamera. Ook geld en reisdocumenten worden vergoed. Eventueel kun je je reisverzekering uitbreiden met een ongevallendekking of medische kosten meeverzekeren. Zo ga je in ieder geval goed voorbereid op reis.

Samen met Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Een reisverzekering heeft verschillende dekkingsgebieden. Als je binnen Europa blijft kun je kiezen voor een Europese reisverzekering. Ben je een echte avonturier, dan past een reisverzekering met een wereldwijde dekking misschien beter bij je. Blijf je in Nederland, dan is het niet noodzakelijk om een reisverzekering af te sluiten. Toch is het advies om dit wel te doen, omdat je ook hier te maken kunt krijgen met onvoorziene gebeurtenissen.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is geschikt als je per jaar minder dan 21 dagen in het buitenland verblijft.

Doorlopende reisverzekering

Als je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat, dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te nemen. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor alle reizen in binnen- en buitenland. Handig als je een weekendje naar Parijs gaat met je lief! Of wat dacht je van een Babymoon!

Annuleringsverzekering

Het kan gebeuren dat er tijdens je reis iets gebeurt waardoor je onverhoopt terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering dekt deze niet gebruikte reisdagen. Dus niet alleen als je de vakantie annuleert tussen het moment van boeken en de reis, maar ook als je vakantie tussentijds moet worden afgebroken.

Voordelen

  • Met een reisverzekering ga je met een prettiger gevoel op vakantie.
  • Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, ook als je onverwacht naar het buitenland gaat.

Nadelen

  • Als je een doorlopende reisverzekering hebt, maar je verblijft minder dan 21 dagen in het buitenland, dan betaal je vaak te veel.

Tip: voorkom verrassingen

Kijk voor je op reis gaat goed na waarvoor je verzekerd bent en waarvoor niet. Meer informatie over de hoogte van de premie, over de verschillende maatschappijen óf om je huidige premie te vergelijken met die van andere aanbieders.

Lees ook: Zwanger op vakantie: zo ga je veilig en verantwoord

Beeld: iStock.com