Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Je hebt maanden geleden een prachtig wiegje uitgekozen, maar bij de bezorging blijkt het de verkeerde te zijn. Wat nu? De leverancier is ervan overtuigd dat hij het juiste model heeft geleverd. Een dergelijk conflict kan behoorlijk uit de hand lopen. Soms zover dat je juridische hulp nodig hebt. Dat kost veel geld. Een rechtshulpverzekering vergoedt deze kosten.

Samen met Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Conflicten

Een rechtshulpverzekering biedt ook uitkomst bij andere juridische conflicten. Wanneer je ontslagen wordt of problemen krijgt bij de bouw van je nieuwe woning bijvoorbeeld. In dergelijke situaties is het prettig om juridische hulp achter de hand te hebben. Als je geen rechtshulpverzekering hebt, moet je een eventuele advocaat zelf betalen. En die vraagt doorgaans een hoog uurtarief, dus dat kan aardig oplopen. Met een rechtshulpverzekering worden de kosten voor juridische hulp volledig vergoed.

Een rechtshulpverzekering bestaat uit verschillende modules. Je kunt zelf kiezen welke modules je opneemt in je pakket. Je bepaalt dus zelf in welke situaties je een beroep wilt kunnen doen op rechtsbijstand.

Modules rechtshulpverzekering

  • Basisrechtshulp (consument en schadeverhaal)
  • Rechtshulp bij inkomen en arbeid
  • Rechtshulp bij woning
  • Rechtshulp bij verkeer
  • Fiscale rechtshulp

Meer informatie over de hoogte van de premie, over de verschillende maatschappijen Ć³f om je huidige premie te vergelijken met die van andere aanbieders.

Beeld: iStock.com