Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Met een kind op komst groeit niet alleen je buik, ook je inboedel neemt flink toe! Meubels voor de babykamer, een videocamera, maar ook die bijzondere armband die je kreeg bij de geboorte van jullie kind … Allemaal waardevolle spullen die je eerst niet had.

Samen met Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Stel je voor dat er ingebroken wordt of er breekt brand uit. Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het kƔn. Met een inboedelverzekering weet je zeker dat de schade wordt vergoed. Het is verstandig om eens in de zoveel tijd te kijken of je verzekering nog wel toereikend is.

Vaak krijg je er in de loop van de jaren steeds meer spullen bij. Daardoor kan het gebeuren dat je onderverzekerd raakt. Om dit te voorkomen hebben veel verzekeringsmaatschappijen een speciale polis opgesteld. Zo heb je in ieder geval de garantie dat je verzekering de schade volledig dekt.

Kostbaarhedenverzekering

Sieraden, foto- en videoapparatuur en andere spullen zijn met een inboedelverzekering verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of brand. Maar hoe zit het als je baby per ongeluk je kostbare filmcamera stukmaakt? Een kostbaarhedenverzekering vergoedt ook de schade bij verlies of beschadiging.

Tip!

Maak foto’s van je waardevolle spullen en voorzie ze van bijvoorbeeld je postcode en huisnummer. Zo kun je bij vermissing gemakkelijker aantonen om welke voorwerpen het gaat. Bovendien maak je het de politie eenvoudiger om je eigendommen op te sporen.

Meer informatie over de hoogte van de premie, over de verschillende maatschappijen Ć³f om je huidige premie te vergelijken met die van andere aanbieders.

Beeld: iStock.com