Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar over niet al te lange tijd is je baby uitgegroeid tot een ondernemende peuter. Voor hem is het leven Ć©Ć©n grote ontdekkingsreis. Met soms vervelende financiĆ«le gevolgen voor jou. Je kind laat per ongeluk zijn fiets vallen tegen de auto van de buurman, de peperdure vaas van oma die sneuvelt omdat je schat er tegenaan loopt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor je gezin hoef je niet zelf op te draaien voor de schade die je kind toebrengt aan de eigendommen van een ander. En dat is met een kleintje in huis wel zo’n prettig idee!

Samen met Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Wereldwijde dekking

Een aansprakelijkheidsverzekering heeft een wereldwijde dekking. De premie is afhankelijk van de gezinssamenstelling, de hoogte van het verzekerde bedrag en de hoogte van het eigen risico. Om de verzekering voor iedereen toegankelijk te maken is de premie relatief laag. Opzettelijk toegebrachte schade of schade door geweld worden, vanzelfsprekend, niet vergoed.

Let op! De aansprakelijkheidsverzekering is iets anders dan de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen (WA-verzekering). Deze laatste verzekering is wettelijk verplicht.

Tip: een verhaalsrechtsbijstands-verzekering afsluiten

Bij je aansprakelijkheidsverzekering kun je er voor kiezen een verhaalsrechtsbijstands-verzekering af te sluiten. Je kunt dan een beroep doen op je verzekeringsmaatschappij om verhaal te halen bij de tegenpartij; houd dan de kosten en baten hierbij goed voor ogen.

Meer informatie over de hoogte van de premie, over de verschillende maatschappijen Ć³f om je huidige premie te vergelijken met die van andere aanbieders.

Beeld: iStock.com