WIJ op Instagram

WIJ op Instagram

Je kunt WIJ ook volgen op Instagram: voor leuke quotes, interessante artikelen, handige tips en grappige reels. Op deze pagina vind je de doorlinks naar artikelen op WIJ.nl die op Instagram zijn geplaatst.

Van roze wolk naar duisternis. “Zwanger terwijl mijn man suïcidaal is.

rozewolkduisternis

Mijn man en ik zijn al 16 jaar samen en we hebben twee dochters. De oudste is vijf jaar en de jongste anderhalf. Sinds ik mijn man ken heeft hij al te kampen met depressie. De ene keer meer dan de andere keer, maar met hulp goed mee te leven. Als ik zwanger ben van de tweede geeft mijn man aan het leven niet meer aan te kunnen. De situatie is heftig en ik weet mij geen raad, daarom zoek ik online naar mensen die in dezelfde situatie zitten.


8 momhacks die je moet weten als je een baby hebt

momhack

Als first-time mom zijn er soms dingen waarvan je denkt: wist ik dit maar eerder! Zoals die keer dat je een romper vol gele poeplekkage over het hoofd van je baby uit doet, omdat je niet weet dat het ook anders kan. Deze momhacks maken het leven met je pasgeboren baby echt makkelijker!


Gaby’s zoontje kreeg het rotavirus: ‘Ik heb hem nog nooit zo ziek gezien.’

Gaby

Ik had nog nooit van het rotavirus gehoord en wist dus ook niet dat kinderen daar zo ziek van kunnen worden. Afgelopen maart was het bij ons thuis raak. Ik zit op dat moment in het laatste trimester van mijn tweede zwangerschap als mijn zoontje ziek wordt tijdens een weekend weg met de familie.


Daarom is voorlezen belangrijk voor je kind

voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Lang voordat je kind gaat praten, beschikt hij al over de nodige taalkennis. Het is juist heel goed om vroeg te beginnen. Op deze pagina vertellen we je waarom en geven handige tips. Veel voorleesplezier!


De mentale voorbereiding op het ouderschap

mentale-voorbereiding

Als je een kind krijgt, bereid je je voor op het ouderschap. Je maakt de babykamer af, regelt kraamzorg en slaat een kast vol rompertjes en hydrofiele doeken in. Maar heb je je ook mentaal voorbereid? En hoe doe je dat eigenlijk?


Tips voor mooie babyfoto’s

tips-voor-mooie-babyfotos

Kleintje teentjes, bolle wangetjes en een prachtige lach. Je kunt uren naar je baby blijven kijken en wilt het liefst van elke mijlpaal foto’s maken. Hoe zorg je ervoor dat je deze fijne herinneringen zo goed mogelijk vastlegt? Volg deze tips om mooie babyfoto’s te maken.

Inzicht in je tijd met Tijdbaas

inzicht-in-je-tijd

Druk, druk, druk. Het lijkt wel of tijd het nieuwe goud is en we constant tijd tekort komen. Met het begin van een nieuw jaar komen vaak ook nieuwe voornemens. Veel van die goede voornemens gaan over gezondheid, carrière en persoonlijke ontwikkeling, maar zoals elk jaar staat ‘meer tijd voor mezelf ’ ook weer op veel goede voornemens lijstjes. Ontdek hoe jij je tijd slim indeelt en vind balans tussen gezin, werk, sociaal leven én tijd voor jezelf.


6x kersthapjes om samen met je kind te maken

kersthapjes-maken

Bij Kerst denk je vast direct aan fonkelende kaarsjes, gezellige kerstlichtjes, foute kersttruien maar ook aan heerlijk eten. Met deze blog delen we inspiratie voor 6 heerlijke en feestelijke kersthapjes. Samen creëren, genieten en smullen!


5x inspiratie voor spelletjes in huis tijdens de kerstvakantie

kerstvakantie

Kerstvakantie! Een tijd van samenzijn en gezelligheid. Je hoeft niet ver weg te gaan om de kerstspirit levendig te houden. Let’s keep those kids entertained! En dat gaat thuis gelukkig een stuk makkelijker dan je denkt. Veel plezier samen!


babynamen-2024

Een nieuw jaar betekent nieuwe babynamentrends! Verwelkom jij in 2024 een kleintje? Dan is het leuk om na te denken over namen. Ga je voor een populaire naam of kies je er eentje die binnenkort in de schijnwerpers staat door een opkomende trend? Laat je inspireren door deze namentrends.


7 sinterklaas blunders, want het gaat nog wel eens mis op Pakjesavond

sinterklaas-blunders

In het leven loopt niet alles zoals gepland. Dat geldt ook voor feestdagen en dan met name voor Sinterklaas. Want zo’n Goedheiligman vinden, behouden, de cadeautjes op tijd binnenkrijgen én zorgen dat de kinderen dan nog een beetje gezellig zijn, dat is nogal een uitdaging. Lees en lach mee met de sinterklaasblunders van deze ouders.


Je kind in de stress door Sinterklaas: 6 tips tegen Sintstress

sint-stress

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent extra veel gezelligheid. Voor je kind is dit vooral een hele spannende periode en dit kan zelfs uitmonden in ‘sintstress’. Zo kan je kind angstig zijn, niet kunnen slapen, van spanning (weer) in zijn broek of bed plassen en extreem druk gedrag vertonen. Hoe ga je hier het beste mee om als ouder? WIJ geeft je zes tips tegen sintstress!


Dit vonden jullie van je kraamverzorgende

kraamverzorgende

De geboorte van je kind is een bijzonder moment, waarbij je leven voor altijd verandert. Naast vreugde, brengt het ouderschap ook talloze vragen en onzekerheden met zich mee. Dit is waar je kraamverzorgende in beeld komt: als steun, helpende hand en iemand waar je met al je vragen terecht kunt op de dagen na je bevalling. Op onze socials vroegen wij naar jullie ervaringen met je kraamverzorgende. Een greep uit de reacties lees je hier.