WIJ op Instagram

WIJ op Instagram

Je kunt WIJ ook volgen op Instagram: voor leuke quotes, interessante artikelen, handige tips en grappige reels. Op deze pagina vind je de doorlinks naar artikelen op WIJ.nl die op Instagram zijn geplaatst.

Alles over beschuit met muisjes: van traditie tot 8 heerlijke alternatieven

beschuit

Als je in Nederland op kraamvisite gaat kun je de klok erop gelijk zetten; er wordt je beschuit met muisjes aangeboden! Blauw-wit bij een jongen en roze-wit bij een meisje. Waar komt deze traditie eigenlijk vandaan en wat als je iets ander voor je kraamvisite wil? We doken in de geschiedenis van deze geboortetraditie en ontdekten acht heerlijke alternatieven.


11x het allerleukste aan moeder zijn volgens jullie

moederzijn

Moeder zijn: het is het mooiste wat er is. Toch? Maar wát maakt dat je het zo fantastisch vindt? WIJ vroeg jullie via Instagram naar jullie mooiste momenten als moeder. En daar kwamen héél veel reacties op. We selecteerden de elf mooiste. Check ze hier.


4 hilarische moederdagblunders

moederdag

Moederdag is het moment om alle moeders in het zonnetje te zetten en te laten zien hoeveel we van ze houden. Maar soms kan iets met de beste bedoelingen toch verkeerd uitpakken en leiden tot hilarische blunders. Vier moeders delen vier grappige blunders op Moederdag. Van bevroren cadeaus tot mislukte ontbijtjes op bed. Lees snel verder en lach mee.


Een berg knutselwerken van je kind? 6x dit doe je ermee

knutsels

Met een dochter die onwijs graag tekent en knutselt groeit de berg kunstwerken hier dagelijks. En zeker nu zij in de kleuterklas zit groeit die berg nog sneller. Alles bewaren is geen doen - dat wil je ook niet - maar wat kun je dan wel doen met al die artistieke creaties? Een aantal ideeën die prima werken.


Koninklijke namen voor jouw prins(es)

konings

Ben je benieuwd naar welke koninklijke namen populair zijn? Nou, wij wel! We doken in onze namendatabase om het uit te zoeken. Van de Nederlandse royals tot bekende leden van het Britse koningshuis: we hebben de populariteit eens bekeken om te zien hoeveel kleine prinsen en prinsessen een naam uit het koningshuis hebben gekregen. Je leest het hier!


Voorbereiden op kraamvisite? Met deze tips blijft het leuk

kraamvisite

Als je bevallen bent staan familie en vrienden te trappelen om je kleine spruit te bewonderen. Of jij daar net zoveel zin in hebt, verschilt per bevalling en per persoon. Om te zorgen dat kraamvisite leuk en gezellig is, een paar tips voor je op een rijtje!


De nieuwste WIJ is uit

magazine-insta

De eerste editie van 2024 staat weer vol interessante verhalen. Lees over Fiona die bewust alleenstaande moeder wordt, bespreken we de vraag of je een mannelijke verloskundige mag weigeren en delen lezers herkenbare situaties van het mamabrein en meer! Blader hier door het magazine.


35 babynamen geïnspireerd op de maanden van het jaar

naam

Een naam voor je baby! Aan inspiratiebronnen is er genoeg, zo ook de twaalf maanden! WIJ heeft 35 babynamen verzameld die passen bij de twaalf maanden mét betekenis! Blader je mee door de kalender?


De mooiste geboortegedichtjes

geboortegedichtje

Maak het geboortekaartje voor jouw zoon of dochter extra bijzonder en persoonlijk met een mooi geboortegedichtje. Hierin kun je uitdrukken wat de geboorte van jouw kind betekent voor jou en jullie gezin. Er zijn veel verschillende soorten geboorteteksten.


Dit zijn de 5 domste vragen die ik aan mijn kind stel

dommevragen

Annette: “Er bestaan geen domme vragen zeggen ze. Behalve blijkbaar de vragen die ik aan mijn kinderen stel, want die worden vaak met een opgetrokken wenkbrauw of een dodelijk stilzwijgen beantwoord.En toch blijf ik ze stellen, elke dag opnieuw.


Unisex babynamen voor jongens en meisjes

unisex

Een naam voor je baby is en blijft een moeilijke taak. Steeds vaker zie je dat namen niet meer aan het geslacht zijn verbonden. WIJ.nl heeft de leukste unisex babynamen voor je samengesteld.


11x hilarische uitspraken van kinderen

uitspraken

Als je kind gaat praten kun je wachten op briljante uitspraken en hilarische antwoorden op onschuldige vragen. Het is en blijft gewoon te leuk. Dit zijn de meest hilarische uitspraken van kinderen die jullie ooit met ons gedeeld hebben op social media. Zit je goed, want dit wordt lachen.


6x Pannenkoekenfeest

pannenkoeken

Hoog op het favorietenlijstje van kinderen: pannenkoeken! In deze blog delen we creatieve ideeën om je gewone pannenkoeken om te toveren tot schattige beertjes en kleurrijke regenbogen. Laat je innerlijke chef-kok los terwijl we je stap voor stap begeleiden om deze heerlijke en leuke varianten te maken. Het is tijd voor een echt pannenkoekenfeest!


Van roze wolk naar duisternis. “Zwanger terwijl mijn man suïcidaal is.

rozewolkduisternis

Mijn man en ik zijn al 16 jaar samen en we hebben twee dochters. De oudste is vijf jaar en de jongste anderhalf. Sinds ik mijn man ken heeft hij al te kampen met depressie. De ene keer meer dan de andere keer, maar met hulp goed mee te leven. Als ik zwanger ben van de tweede geeft mijn man aan het leven niet meer aan te kunnen. De situatie is heftig en ik weet mij geen raad, daarom zoek ik online naar mensen die in dezelfde situatie zitten.


8 momhacks die je moet weten als je een baby hebt

momhack

Als first-time mom zijn er soms dingen waarvan je denkt: wist ik dit maar eerder! Zoals die keer dat je een romper vol gele poeplekkage over het hoofd van je baby uit doet, omdat je niet weet dat het ook anders kan. Deze momhacks maken het leven met je pasgeboren baby echt makkelijker!


Gaby’s zoontje kreeg het rotavirus: ‘Ik heb hem nog nooit zo ziek gezien.’

Gaby

Ik had nog nooit van het rotavirus gehoord en wist dus ook niet dat kinderen daar zo ziek van kunnen worden. Afgelopen maart was het bij ons thuis raak. Ik zit op dat moment in het laatste trimester van mijn tweede zwangerschap als mijn zoontje ziek wordt tijdens een weekend weg met de familie.


Daarom is voorlezen belangrijk voor je kind

voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Lang voordat je kind gaat praten, beschikt hij al over de nodige taalkennis. Het is juist heel goed om vroeg te beginnen. Op deze pagina vertellen we je waarom en geven handige tips. Veel voorleesplezier!


De mentale voorbereiding op het ouderschap

mentale-voorbereiding

Als je een kind krijgt, bereid je je voor op het ouderschap. Je maakt de babykamer af, regelt kraamzorg en slaat een kast vol rompertjes en hydrofiele doeken in. Maar heb je je ook mentaal voorbereid? En hoe doe je dat eigenlijk? __

Tips voor mooie babyfoto’s

tips-voor-mooie-babyfotos

Kleintje teentjes, bolle wangetjes en een prachtige lach. Je kunt uren naar je baby blijven kijken en wilt het liefst van elke mijlpaal foto’s maken. Hoe zorg je ervoor dat je deze fijne herinneringen zo goed mogelijk vastlegt? Volg deze tips om mooie babyfoto’s te maken.

Inzicht in je tijd met Tijdbaas

inzicht-in-je-tijd

Druk, druk, druk. Het lijkt wel of tijd het nieuwe goud is en we constant tijd tekort komen. Met het begin van een nieuw jaar komen vaak ook nieuwe voornemens. Veel van die goede voornemens gaan over gezondheid, carrière en persoonlijke ontwikkeling, maar zoals elk jaar staat ‘meer tijd voor mezelf ’ ook weer op veel goede voornemens lijstjes. Ontdek hoe jij je tijd slim indeelt en vind balans tussen gezin, werk, sociaal leven én tijd voor jezelf.


6x kersthapjes om samen met je kind te maken

kersthapjes-maken

Bij Kerst denk je vast direct aan fonkelende kaarsjes, gezellige kerstlichtjes, foute kersttruien maar ook aan heerlijk eten. Met deze blog delen we inspiratie voor 6 heerlijke en feestelijke kersthapjes. Samen creëren, genieten en smullen!


5x inspiratie voor spelletjes in huis tijdens de kerstvakantie

kerstvakantie

Kerstvakantie! Een tijd van samenzijn en gezelligheid. Je hoeft niet ver weg te gaan om de kerstspirit levendig te houden. Let’s keep those kids entertained! En dat gaat thuis gelukkig een stuk makkelijker dan je denkt. Veel plezier samen!


babynamen-2024

Een nieuw jaar betekent nieuwe babynamentrends! Verwelkom jij in 2024 een kleintje? Dan is het leuk om na te denken over namen. Ga je voor een populaire naam of kies je er eentje die binnenkort in de schijnwerpers staat door een opkomende trend? Laat je inspireren door deze namentrends.


7 sinterklaas blunders, want het gaat nog wel eens mis op Pakjesavond

sinterklaas-blunders

In het leven loopt niet alles zoals gepland. Dat geldt ook voor feestdagen en dan met name voor Sinterklaas. Want zo’n Goedheiligman vinden, behouden, de cadeautjes op tijd binnenkrijgen én zorgen dat de kinderen dan nog een beetje gezellig zijn, dat is nogal een uitdaging. Lees en lach mee met de sinterklaasblunders van deze ouders.


Je kind in de stress door Sinterklaas: 6 tips tegen Sintstress

sint-stress

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent extra veel gezelligheid. Voor je kind is dit vooral een hele spannende periode en dit kan zelfs uitmonden in ‘sintstress’. Zo kan je kind angstig zijn, niet kunnen slapen, van spanning (weer) in zijn broek of bed plassen en extreem druk gedrag vertonen. Hoe ga je hier het beste mee om als ouder? WIJ geeft je zes tips tegen sintstress!


Dit vonden jullie van je kraamverzorgende

kraamverzorgende

De geboorte van je kind is een bijzonder moment, waarbij je leven voor altijd verandert. Naast vreugde, brengt het ouderschap ook talloze vragen en onzekerheden met zich mee. Dit is waar je kraamverzorgende in beeld komt: als steun, helpende hand en iemand waar je met al je vragen terecht kunt op de dagen na je bevalling. Op onze socials vroegen wij naar jullie ervaringen met je kraamverzorgende. Een greep uit de reacties lees je hier.