Tips voor mooie selfies van jou en je kind

Tips voor mooie selfies van jou en je kind

Zodra je kind geboren is staat je telefoon waarschijnlijk vol met foto’s van, je raadt het al, je kind. Maar waar ben jij eigenlijk? Het is een probleem waar veel fotograferende moeders tegenaan lopen; je bent meer achter dan voor de camera te vinden. Gelukkig is daar tegenwoordig een hele goede oplossing voor: de selfie! Hoe maak je mooie selfies van jou en je kind?

Beginnen met selfies maken

Misschien moet je eerst even een drempel over voordat je daadwerkelijk begint met selfies maken. Sinds je moeder bent heb je last van vermoeidheid en die rimpels worden er ook niet minder op. Een camera vlak voor je neus kan dan best een beetje confronterend zijn. Maar weet dat het super belangrijk is dat jij foto’s hebt waar je samen met je kleintje op staat! Wees trots op jezelf, jij hebt namelijk je kind gedragen en jouw lichaam vertelt een verhaal. Voor je kind is samen plezier hebben veel belangrijker dan hoe jij eruit ziet (of hoe jij vindt dat je eruit ziet) op de foto. En met wat handigheidjes maak jij straks selfies waar je enorm trots op bent. En voor ’later’ heb je echt liever foto’s waar je misschien wat minder flatteus op staat dan helemaal geen foto’s, geloof ons maar.

De juiste hoek

Fotograferen vanuit verschillende hoeken kan een wereld van verschil zijn. Voor een net wat gunstiger beeld van je gezicht houd je de camera iets hoger. Hierdoor lijkt je neus kleiner en verdwijnt een eventuele onderkin. Experimenteer met asymmetrie; een selfie hoeft echt niet altijd precies recht te zijn. Vaak gaat dit al automatisch als je samen met je beweeglijke kind selfies maakt. Bestaat je foto voor 2/3 uit bank, muur of rommel? Snijd de foto dan wat bij. Het gaat om jou en je kind, storende elementen kan je eraf knippen. Lees in ons artikel De beste apps om je foto’s te bewerken hoe je dit makkelijk en snel kan doen.

Lees ook: De gevaren van AI en kinderfoto’s

Je kunt ook gebruik maken van een miniatuur statief of een selfiestick, zodat je iets meer afstand kunt creëren of je handen vrij hebt. Zet je telefoon ook eens op de videostand, terwijl jij met je kind aan het spelen bent. Dat levert mooie, natuurlijke video’s op waar je de interactie tussen jou en je kind goed kan terugzien!

Belichting

Ga zoveel mogelijk voor natuurlijk licht, dat levert de meest natuurlijke selfies op met mooie tinten. Draai een half rondje als je tegenlicht hebt. Probeer het licht recht op jullie gezichten te laten vallen, hierdoor verminder je schaduwen waardoor je er net wat frisser uitziet. Vermijd hierbij wel overbelichting, dit kan je eenvoudig regelen door op het scherm van je telefoon te tikken. Hierdoor komt er een zonnetje in beeld wat je omhoog of omlaag kan schuiven om de belichting te regelen.

De omgeving

Elke omgeving is geschikt om selfies te maken met je kind! Kijk wel even of je niet per ongeluk andere mensen vastlegt of spullen op de achtergrond die je liever niet in beeld wilt hebben. Vanzelfsprekend zijn leuke, gezellige momenten heel geschikt om selfies te maken, maar pak je telefoon er ook eens bij als je ’s nachts voor de zoveelste keer wakker bent of net onder gespuugd bent. Vaak zijn dit waardevolle of grappige momenten om later nog eens terug te zien! Maak meerdere selfies achter elkaar, zodat je kunt kiezen welke het best gelukt is. Heb je een mooi moment te pakken, maar is de foto te donker of te wazig? Experimenteer dan eens met filters en nabewerking. Vaak kun je je selfies hierdoor enorm verbeteren!

Beeld: iStock.com/Drazen Zigic