Foto’s maken van je zwangere buik

Foto’s maken van je zwangere buik

Je bent zwanger en je wilt je zwangerschap graag vastleggen. Naast de foto’s van de echo’s is foto’s maken van je zwangere buik natuurlijk dé manier om je zwangerschap in beeld vast te leggen. Je kunt een zwangerschapsshoot laten doen door een professionele fotograaf en je kunt natuurlijk ook zelf foto’s maken van je zwangere buik. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Zelf je buik fotograferen

Als je zelf je zwangere buik wilt fotograferen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Onderstaande tips helpen je om mooie buikfoto’s te maken:

 • Camera of telefoon
  Met welk materiaal ga je fotograferen? Gebruik je een camera met zelfontspanner of fotografeer je met je telefoon? Of zet je je partner in om de buikfoto’s te maken? Als je zelf gaat fotograferen is het handig om een statief te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook selfies maken, bijvoorbeeld in de spiegel.

 • Op welk moment wil je fotograferen?
  Het is handig om van tevoren na te denken over de timing. Een mooi moment om je buik te fotograferen is als hij goed zichtbaar is. Wil je graag een fotoserie hebben van je hoogzwangere buik? Wacht dan niet tot het allerlaatste moment en fotografeer je buik in ieder geval voordat je 37 weken zwanger bent. Het zou zonde zijn als de kleine eerder komt en jij je buik nog niet hebt vastgelegd!

 • Maak gebruik van mooi licht
  Je wilt de ronding van je zwangere buik natuurlijk goed uit laten komen. Met behulp van zacht licht dat grotendeels uit één richting komt, krijg je je buik mooi op beeld. Gebruik bijvoorbeeld een lamp met zacht licht en zet dit net buiten het kader. Probeer ook eens te fotograferen met tegenlicht. Hierdoor krijg je je silhouet op beeld. Experimenteer en kijk wat het beste werkt!
zwanger-foto-maken
 • Wat wil je in beeld?
  Vooral wat verder in je zwangerschap bestaat de kans dat je een aantal kilo’s bent aangekomen die niet alleen terug te zien zijn in je buik. Als je het niet prettig vindt om je bovenbenen of armen op beeld te hebben, kijk dan goed vanuit welke hoek je kunt fotograferen om dit buiten beeld te laten of net even wat gunstiger vast kan leggen.

 • Verwijder strak zittende kleding op tijd
  Naarmate je zwangerschap vordert gaan je spijker- of zwangerschapsbroeken vaak wat strakker zitten. Vermijd strepen op je buik tijdens het fotograferen door op tijd de strak zittende kleding uit te doen. Trek bijvoorbeeld een uur voordat je foto’s gaat maken een loszittende joggingbroek aan.

 • Wat trek je aan?
  Bedenk van tevoren wat je graag aan wilt trekken tijdens het fotograferen. Topjes werken vaak prettig omdat je die makkelijk omhoog kan schuiven. Ook een blouse of mooie lingerie kan je buik goed laten uitkomen. Je kunt ook gebruik maken van bepaalde accessoires. Laat je inspireren op Pinterest en denk out of the box!

De groei van je buik fotograferen

Wil je niet één moment kiezen om je buik te fotograferen, maar juist een hele serie maken van de groei van je buik? Dan is het handig om aan het begin van je zwangerschap al te bedenken hoe je je groeiende buik wilt vastleggen. Wil je elke week een foto maken in dezelfde outfit? Of liever een serie van 10, waarin je elke maand een foto maakt en als laatste je baby vast hebt? Probeer je zelf elke week of maand eraan te herinneren dat je een nieuwe foto maakt, zodat je aan het eind van je zwangerschap een mooie collectie hebt waar je met trots op terug kunt kijken!

Beeld: iStock.com/SVPhilon