'Ik wil dat de ex van mijn man aanbelt en wacht, als ze haar kind brengt of ophaalt. Hebben jullie tips?'

WIJ Fan Samira: “Mijn partner heeft een zoontje (5) uit een eerdere relatie. Hij heeft co-ouderschap. Samen hebben we een dochter van zes maanden en we zijn een gelukkig gezin. We wonen samen in zijn oude huis. Zijn ex heeft nog altijd de sleutel en komt hier gewoon binnen, als ze haar kind brengt of ophaalt. Mijn partner wil er niets van zeggen, want dit is beter voor de verstandhouding met haar en voor zijn zoontje. Ik vind het niet kunnen en wil dat ze netjes aanbelt en wacht. Wat vinden jullie?”

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Jaimy - "Persoonlijk vind ik de houding van de schrijfster zeer negatief. Niet zo spastisch doen. Die ex komt niet onverwachts. Fijn dat het juist zo ontspannen kan."

Grietsje - "Ik vind dit persoonlijk niet kunnen. Mijn vriend heeft ook een dochtertje van vier samen met zijn ex-vriendin, maar wij hebben ook nog anderhalf jaar samen gewoond in dat huis. Zij bleef netjes altijd bij de deur wachten. Dat vind ik ook wel zo prettig. Ja, het is hun kind samen, maar dan nog vind dit niet kunnen."

Ana - "Gewoon aanbellen. Sorry hoor, wij hebben allebei een kind van een vorige relatie, maar geen ex krijgt een sleutel. Andersom ook niet. En we hebben een geweldige verstandhouding (omwille van de kids). Als beide kanten de kinderen op nummer een zetten, dan kom je overal wel uit. Maar goed, dan denk ik misschien te simpel."

Kirsten - "Ik zou haar persoonlijk aanspreken de volgende keer. En het gewoon netjes vragen als ze weer eens naar binnen is gelopen."

Caroline - "Ik heb een sleutel van mijn ex zijn huis, dat is omdat ik ook regelmatig mijn zoontje daar op bed moest leggen, omdat hij nog aan het werk was. Maar als hij thuis is, bel ik aan. Zo stoot je je partner niet voor zijn hoofd en gooi je ook geen ramen in."

Marloes - "Een goede verstandhouding heeft niks te maken het hebben van een sleutel. Inleveren die hap. Ieder z’n eigen leven en netjes bij elkaar aanbellen als je komt. Je geeft je hele vriendengroep toch ook geen sleutel omdat je een goede verstandhouding hebt?"

Paula - "Juist fijn toch dat het kan. Mijn ex-man had ook een sleutel van mijn appartement na de scheiding en zijn vriendin kon ook gewoon naar binnen met die sleutel als dat nodig was. Voor de kids is het juist fijn als het allemaal gemakkelijk kan en uiteraard wel met respect."

Miranda - "Wow, ik zou gek worden als de ex van mijn man te pas en te onpas binnen kan komen. Hell no dat dat zou gebeuren. Geen sleutel inleveren? Prima, had ik per direct een slotenmaker laten komen en haar de rekening laten betalen. Zoals eerder gezegd, ze hebben een kind samen, maar geen leven en huis meer samen."

Marjella - "Ligt er een beetje aan wat iedereen fijn vindt. Ik heb een sleutel van mijn ex en loop altijd zelf naar binnen, maar ik zorg wel dat ik het aankondig. Dus niet onverwachts naar binnen."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.