'Het huishouden bijhouden met kinderen. Hoe dan?'

WIJ Fan Marieke: "Ik ben op zoek naar tips voor het bijhouden van het huishouden. Ik heb een zoon van 4 jaar en een dochter van 14 maanden en ik vind het knap lastig. Stofzuigen, dweilen, de was ophangen, koken en de keuken opruimen.

Als ik bijna klaar ben kan ik alweer opnieuw beginnen. Hoe doen jullie dat. Kom maar door met die tips!"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Sandra. "Ik heb met mijn man afgesproken dat we elke dinsdagavond een poets avond houden. Voordat de kleine op bed ligt gaat een van ons boven stofzuigen. Als ze op bed ligt gaan we verder met de rest, wc's, badkamer, keuken, overal dweilen. Dit kost ons samen +/- 1,5uur. Het geeft ons een voldaan gevoel. Ook hoef ik niet meer alles alleen te doen op mijn vrije dag. Succes!"

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.

Mayke. "Robotstofzuiger! Die gaat dagelijks aan als we de kinderen naar schoolbrengen of gaan werken. Tevens is het direct stimulans voor de kinderen om alles op te ruimen. Wij zeggen gewoon 'tja als jij het niet opruimd dan eet "roby" het op'."

Miranda. "Loslaten.. accepteren dat je huishouden eruit ziet als dat van Jan Steen voor je gevoel. Een goede schoonmaakster is ook erg fijn. Zij maakt hier schoon als iedereen weg is, zodat we vervolgens thuis komen in een heerlijk schoon huis! De was doe ik maximaal 2 keer per week en werk ik achter elkaar weg. Als ik vrij ben wil ik voornamelijk tijd hebben voor de kids."

Sophie. "Alles gewoon bijhouden! Ik heb er soms ook echt geen zin in, maar je kan beter alles bijhouden. Tussendoor maak ik even het toilet schoon en stofzuig ik en elke dag als de kinderen op bed liggen ruim ik op. Als je dan de grote schoonmaak doet, hoef je er niet zo lang mee bezig te zijn. Als de wasmand vol is, gelijk in de wasmachine. Met opsparen ben je er alleen maar langer mee bezig."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.