Het spaarpotje voor je kind

het-spaarpotje-voor-je-kind

Jouw kind heeft later vast grootse plannen. Om hem alvast een fijne start als volwassene te geven, kun je nu al beginnen met sparen voor de toekomst van je kind. Dit geld kan hij later gebruiken voor persoonlijke toekomstdoelen zoals een studie, rijbewijs of een tussenjaar. Hoe werkt dat precies, sparen voor je kind?

Waarom sparen voor je kind

Een persoonlijk spaarpotje voor je kind kan later goed van pas komen. Als ouder weet je vaak al wat voor kansen jij je kind wilt geven wanneer hij volwassen wordt. Je spaart tot het moment dat je kind 18 is een bedrag bij elkaar. Wanneer je kind klaar is om de wijde wereld in te gaan, kun jij hem een steuntje in de rug geven om toekomstdromen waar te maken.

Studeren

Vind je het belangrijk dat jouw kind straks kan gaan studeren? Misschien verhuist jouw kind hier later voor naar een andere stad. Dan zijn er naast collegegeld en de aanschaf van studiespullen, ook kosten aan bijvoorbeeld de huur van zijn kamer. Door op tijd te beginnen met sparen, weet je zeker dat er straks geld is om de opleiding en onkosten te kunnen betalen.

Rijbewijs

Je rijbewijs heb je voor de rest van je leven. Maar eerst moet je wel rijlessen volgen, het theorie-examen halen én afrijden. De kosten hiervan kunnen al gauw oplopen tot een paar duizend euro. Dat is nogal een investering, maar je kind zal er voor altijd plezier van hebben.

Tussenjaar

Sommige kinderen kiezen ervoor om na hun middelbare school een jaar te reizen, vrijwilligerswerk te doen of een talencursus te volgen in het buitenland. Dit is niet alleen onwijs leuk en leerzaam, het draagt ook bij aan zijn persoonlijke ontwikkeling en staat ook nog eens goed op zijn CV.

Koopwoning

Als jouw kind na zijn studie aan een startersbaan begint, kan hij misschien al een hypotheek aanvragen om een woning te kopen. Vaak is bij het kopen van een woning eigen geld nodig, voor de kostenkoper of overbieden. Als jij dit geldbedrag al (gedeeltelijk) spaart, kan jouw kind zijn eerste woning ermee kopen.

Sparen op een spaarrekening

De handigste manier om te sparen voor je kind is een spaarrekening voor hem te openen. Hierop zet je geld opzij dat speciaal voor je kind wordt bewaard. Je zet er periodiek een geldbedrag op, bijvoorbeeld maandelijks of ieder jaar. Ook kun je er af en toe wat bij storten, zoals wanneer je een eindejaarsbonus ontvangt.

Vroeg beginnen met sparen voor je kind

Met sparen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Want hoe langer je spaart, hoe groter het geldbedrag straks. Zodra jouw kind een BSN heeft, mag je een spaarrekening op naam van je kind openen. Dit is dus vanaf het moment dat je kind is aangegeven bij de gemeente, binnen drie dagen na de geboorte. Je kunt al beginnen met nadenk over een spaarrekening voor je kind tijdens de zwangerschap. Wanneer wil je beginnen met sparen? En voor welk doel ga je sparen? Met een spaardoel voor ogen, kun je precies uitrekenen hoeveel je maandelijks opzij moet zetten op na 18 jaar het bedrag te hebben gespaard.

Sparen met ABN AMRO: de KinderToekomst Spaarrekening

Wil je jouw kind straks een vliegende start geven? Open dan een KinderToekomst Spaarrekening bij ABN AMRO en krijg nu tijdelijk een Woezel & Pip-knuffel cadeau. De zachte knuffel is voorzien van allerlei activiteiten die jouw baby enthousiasmeren om te ontdekken, te leren en plezier te maken. Met de KinderToekomst Spaarrekening spaar je als ouder voor je kind tot en met 18 jaar.

Voor een KinderToekomst Spaarrekening heb je als  ouder een rekening nodig bij ABN AMRO en het BSN van je kind. Daarna kun je bepalen hoeveel je per maand kunt missen en op de rekening wilt storten. Is je kind 18 geworden, dan wordt het spaargeld inclusief basis- en bonusrente overgezet op een spaarrekening op naam van je kind. Vanaf dat moment kan je kind het geld besteden aan zijn of haar toekomstdoelen.

>>Open nu een KinderToekomst Spaarrekening en een Woezel & Pip-knuffel cadeau
 

Gerelateerde artikelen