Hoe bespaar ik op de kosten van mijn kind?

hoe bespaar ik op de kosten van mijn kind gezin en planning

Het meeste geld kun je besparen op je kind door niet alles meteen aan te schaffen. Smeer de kosten uit over een langere periode. Daarnaast kun je zo ook nog eens profiteren van de ervaringen van andere jonge ouders. Misschien blijkt een bepaald product in de praktijk helemaal niet handig. Door een andere uitvoering te kiezen of het artikel helemaal niet te kopen, bespaar je veel geld.

Samen met het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Kraamcadeau

Ook babykleertjes hoef je niet meteen in grote aantallen aan te schaffen. Vaak krijg je veel kleertjes als kraamcadeautje. Als je handig bent met de naaimachine, of iemand in je familie of vriendenkring hebt die daar goed mee over weg kan, kun je er ook voor kiezen om de kleertjes zelf te maken.

Datzelfde geldt voor meubeltjes in de babykamer. Vaak zijn er familieleden of vrienden die hun commode of wiegje niet meer gebruiken. Lenen is dan een voordelige optie. Ook kun je eigen meubeltjes er als nieuw uit laten zien door ze een nieuw kleurtje te geven.

Tweedehands

Als je nog geen babykleertjes of meubeltjes in huis hebt, maar niet alles nieuw wilt kopen, kun je prima terecht bij winkels die handelen in tweedehands kleding of meubelen. Vaak kun je voor een redelijke prijs kleren en spullen aanschaffen die nauwelijks zijn gebruikt en er nog als nieuw uitzien. Ook op internet vind je talloze aanbieders van tweedehands artikelen.

Tips

Kijk eens in het boekje 101 Goed met Geld Tips van het Nibud, daarin vind je allerlei handige en leuke tips om geld te besparen. Ook kan het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud handig zijn om je geldzaken eens op een rijtje te zetten. Als je grip op je geld hebt, is het ook makkelijk om te kiezen waarop je wilt en kunt besparen!

 

Reacties (1)

afbeelding van IABB
13 oktober 2015
Soms ontkom je er niet aan om te investeren in iets nieuws, in dat geval heb ik nog een goede tip: de website shopkorting. Het werkt op dezelfde manier als kleingeld uit je portemonnee opsparen en zo van kleine beetjes toch aardig wat overhouden. Er doen heel veel bekende winkels mee (denk aan bol.com, zalando, blokker, wehkamp, etam etc) en je kan het combineren met andere kortingscodes op de site. Op deze manier heb ik vorig jaar zo € 100,- bij elkaar gesprokkeld.

Het werkt als volgt: je maakt een account aan (en als je je toch gaat aanmelden, wil je dan deze link gebruiken? https://www.shopkorting.nl/?mycode=ywcko Dan help mij ook nog weer € 5,- voorruit! :) ), je kiest op de website van shopkorting de winkel uit waar je iets wilt kopen en klikt dan op de link "naar webshop" en via een tussenscherm (duim omhoog = je gaat shoppen met korting, duim omlaag= er gaat iets niet goed, zo wordt de korting niet geregistreerd) naar de webshop. Hier kun je gewoon normaal winkelen en bestellen zoals je altijd doet. Na je bestelling krijg je van shopkorting een mailtje dat je korting geregistreerd is en zie je hem ook terug in je account. Ivm retouren en betalingstermijnen etc duurt het even voordat je korting van "geregistreerd" naar "akkoord" gaat. Eenmaal akkoord kun je de korting op je rekening laten storten (minimum van € 10,-).

Tip: zoek vooraf naar kortingscodes etc., want als je dit tijdens het shoppen via shopkorting doet kan de webshop je verbintenis met shopkorting kwijtraken en dan wordt je korting niet geregistreerd.