Babyfoon met wifi kopen? Hier moet je op letten

Babyfoon met wifi kopen? Hier moet je op letten

Dat je overal en altijd wil checken hoe het met je kleintje gaat, is heel begrijpelijk. Daarom is een wifi babyfoon met ingebouwde camera een uitkomst. Heb je interesse in een babyfoon die je kan koppelen met je smartphone of tablet? In dit artikel lees je over handige functies die je bij zoā€™n slimme babyfoon vaak terugziet.

Sponsored content

Niet alle babyfoons met wifi hebben dezelfde functies, dus het is handig om op zoek te gaan naar een die aan je eisen voldoet. Vind je het bijvoorbeeld belangrijker om een terugspreekfunctie op de babyfoon te hebben, of dat je de camera op afstand kan gebruiken? Vergelijk de onderstaande functies zodat je gemakkelijk een keuze kan maken over welke babyfoon het best bij je past.

Soorten koppeling

Bij de meeste babyfoons krijg je een ouderunit waarmee je kan horen of zien wat er in de babykamer gebeurt. Veel wifi babyfoons gebruiken als koppeling (het apparaat waarmee je de babyfoon koppelt) een smartphone of tablet. Ook is er bij sommige slimme babyfoons de mogelijkheid tot een dual koppeling: zowel een ouderunit als je telefoon of tablet kan dan gekoppeld worden aan de babyfoon.

Terugspreekfunctie

Wil je graag de mogelijkheid hebben om op afstand tegen je baby te praten als hij onrustig wordt? Dan is een terugspreekfunctie erg fijn. Ook zijn er sommige slimme babyfoons waarbij je een boodschap of slaapliedje in kan spreken om af te spelen als je baby verdrietig is en jij niet in de buurt bent.

Frequenties

Bijna alle babyfoons werken uitsluitend op een 2,4 GHz wifi frequentie. Wil je een snellere verbinding, dan zul je moeten kijken naar modellen die enkel op 5 GHz werken, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Wil je de beste en scherpste beelden? Kijk dan naar 5 GHz. Overigens heeft de snelheid van je eigen internetabonnement invloed op de scherpte van de beelden.

Zoom- en camerafuncties

Vind je het belangrijk dat je leuke fotoā€™s op afstand kan maken van je kleintje? Wifi babyfoons met camera en opname functies zorgen dat jij alle leuke en mooie momenten vast kan leggen, waar je ook bent. Ook zijn er babyfoons met een camera die je kan bewegen en waarmee je in kan zoomen om je kind beter in beeld te krijgen.

Uitbreiding

Heb je al meerdere kinderen of komt er gezinsuitbreiding? Kies dan een babyfoon waar je meerdere cameraā€™s aan kan koppelen. Zo hoef je niet meerdere babyfoons aan te schaffen en kan je altijd op afstand een oogje in het zeil houden.

Geluids- en bewegingssensor

Op veel slimme babyfoons is een bewegingssensor aanwezig. Je krijgt dan een melding op je telefoon als je kleine beweegt. Geluidsdetectie komt minder vaak voor. Dus als je het fijn vindt om een melding te krijgen als je kind geluid maakt, is het handig om hier specifiek naar op zoek te gaan.

Beeld: iStock.com