Zwanger! Maar waar begin ik met inkopen?

Zwanger! Maar waar begin ik met inkopen?

Inmiddels ben ik 20 weken zwanger! Op de helft dus. De 20 wekenecho was goed, dus het grote inkopen doen kan wat mij betreft beginnen. Maar WAAR begin ik?

Geschreven door Lies

In het land der zwangeren en aankomende ouders is de keuze reuze. Ik word van kinderwagen naar draagzak en van rompertje naar sweater geslingerd. En wat wil ik met de babykamer? Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Mijn moeder koopt zich suf voor haar eerste kleinkind in mijn buik: rompertjes, sokjes. Het enige dat ik nog maar gekocht heb is een paar minisneakers, omdat mijn vriend dezelfde heeft. Ik heb heus allerlei ideeën, maar blijf maar twijfelen. Kan het niet goedkoper? Is dit het beste? Is dit wat ik wil?

Zwangerschapshormonen?

Man, gék word ik ervan. Het zullen de zwangerschapshormonen wel zijn, hoor. Of een vervroegde nesteldrang? Keurig heb ik alle babyuitzetlijsten gedownload: dit heb je nodig, dat heb je nodig. Van de week stond ik met een vriendin in een warenhuis en keken we op de babyafdeling. Welke maat heeft een pasgeboren baby eigenlijk? 52, maar soms ook 56? In welke maat moet ik dan in godsnaam kleding kopen? Oh, in allebei? En dan vragen ze VIJFTIG EURO voor een shirtje dat-ie misschien niet past? Ik volg mijn moeders voorbeeld en ga voor de goedkopere opties.

Kinderwagen kopen als je zwanger bent

Hetzelfde geldt voor de kinderwagen. Ik weet wat ik wil: helemaal zwart. Van wielen tot bovenkant, alles zwart. En wat hoger, want wij zijn beiden lange mensen en er lijkt me - op een bevalling na - niet veel vervelender dan voorover gebogen met zo’n kinderwagen wandelen. Maar zó veel merken. Zó veel zwarte wagens. Zó veel prijsverschil. Wat moet ik?

Kinderkamer inrichten?

Hoe pakken andere moeders dit aan? Bij het begin beginnen, denk ik maar. En het begin is …. De babykamer. Of toch de wagen?

Beeld: iStock.com