Jolinda was tegelijk zwanger met haar beste vriendin

Jolinda was tegelijk zwanger met haar beste vriendin

Natuurlijk deel je het liefst alles met je beste vriendin, maar tegelijk zwanger raken, dat is nog een behoorlijke uitdaging. Nathalie en Jolinda, beste vriendinnen, werden - zónder dat ze het van elkaar wisten - tegelijk zwanger.

Geschreven door Jolinda

“Ik ken Nathalie al sinds de derde klas van de middelbare school. Vanaf het eerste moment zijn we al beste vriendinnen en al snel fietsten we samen iedere dag naar school. Omdat we altijd samen waren en een beetje op elkaar lijken, haalden veel mensen ons door elkaar. Dat wij beide zwanger waren, was voor velen dan ook geen verrassing. Na onze middelbare schoolperiode gingen we - je verwacht het niet - samen naar het MBO. We waren ook tegelijk klaar met de opleiding. Ondertussen kreeg zij verkering met Koen en ik met Igancio. Toen we gingen samenwonen met onze partners, kozen we allebei voor een andere stad. De afstand mocht de pret niet drukken: we zien elkaar gelukkig nog regelmatig.

Vakantie op Cuba

Vorig jaar ging ik samen met mijn vriend op vakantie naar Cuba. Nathalie en ik hadden toen weinig contact, want ik had slecht bereikt en die tien uur-tijdsverschil maakte het er ook niet makkelijk op. Af en toe appte ik haar, als ik bereik had, en vroeg ik hoe het met haar ging. Daar kreeg ik een beetje een vaag antwoord op. Vond ik gek, want het is niets voor haar om een vraag te ontwijken. Bellen was geen optie, dus ik liet het er maar bij. Tijdens die vakantie voelde ik me niet zo lekker. Ik had zelfs geen zin meer in de heerlijke cocktails die Cuba te bieden heeft. Ignacio riep gelijk dat ik zwanger zou zijn. Daar geloof ik helemaal niks van, maar het bleef tóch in m’n achterhoofd zitten.

Vriendin zwanger

Eenmaal terug van vakantie kon ik eindelijk weer met Nathalie afspreken. Ze had een cadeautje voor mij mee, superlief! Het was een fotoalbum waar ik alle foto’s van Cuba in kon plakken. Maar toen ik hem opendeed, zag ik een foto van een echo. Mijn beste vriendin was zwanger en ik was zo blij voor haar! Dat zou mijn eerste vriendin worden met een kleintje. Wederom riep mijn vriend: “dan zal jij ook wel zwanger zijn”, ondanks dat ik toen we terugkwamen uit Cuba een negatieve test had gedaan.

Een week later was ik nog niet ongesteld. Igancio snelde naar de winkel om nog een test te halen, van een ander merk. De uitslag van deze test was wel positief: we waren zo blij! Wat een superleuke verassing. Mijn beste vriendin en ik scheelden drie weken. En toen we allebei hoorden dat we een jongetje kregen, konden we ons geluk helemaal niet op. Samen winkelen én samen klagen (dat was dan ook iets wat we regelmatig deden). En we deelden natuurlijke alle bijzondere, mooie momenten.

Mats & Milan, anderhalve maand verschil

Nee, het was niet afgesproken, al dachten mensen dat wel. Nathalie is met 36 weken bevallen van Mats. Ik ben met 41 weken bevallen van Milan. Dat onze jongens maar 1,5 maand schelen is echt geweldig. Wij delen veel informatie, gevoelens en onzekerheden. Het is heel fijn om iemand dichtbij te hebben die hetzelfde meemaakt en helemaal als dat je beste vriendin is. Het samen zwanger zijn heeft ons nóg dichter bij elkaar gebracht."

Deel je verhaal

Wil je ook graag je verhaal aan andere mama’s (to be) vertellen? Dat kan! Schrijf een blog (500 - 800 woorden) en stuur die naar redactie@wij.nl. Wie weet delen we jouw verhaal binnenkort op de kanalen van WIJ. Verhalen kunnen ook anoniem geplaatst worden. Let op: we delen geen verhalen die elders gepubliceerd zijn.

Beeld: iStock.com