Student Corine: Ik was na vier maanden zwanger van mijn nieuwe Tinder-liefde

Student Corine: Ik was na vier maanden zwanger van mijn nieuwe Tinder-liefde

Na kort vrijgezel te zijn, ontdekte ik het welbekende Tinder. Bij mij ging dit voornamelijk over naar links swipen en vooral níet naar rechts, want die ene keer dát ik naar rechts swipete, kreeg ik al gauw een match. Gelukkig kon ik mijn matches verwijderen, maar deze kerel leek toch wel leuk. De match was aan! Al gauw gingen er berichtjes over en weer, werden we vrienden op Facebook, Instagram en Snapchat, en kwam ik erachter dat hij nét twee maanden daarvoor zijn vriendin verloren was aan een dodelijke ziekte. Slik.

Geschreven door Corine

Desondanks bleek ons berichtenverkeer gezellig en begonnen we na twee weken met videobellen. Ik was namelijk pertinent tégen mensen vanuit het online-wereldje zomaar ontmoeten in real-life, dus moest ik hem op z’n minst hebben gezien via videobellen.

Twee handen op één buik

De match werd sterker en sterker, dus we ontmoetten elkaar op mijn studentenkamertje in het oh zo mooie Groningen! De gezelligheid deed de fictieve rugzak die hij droeg vergeten en ik was op slag verliefd. Echter pastte dit eigenlijk niet in mijn planning. Ik had immers mijn vorige relatie stopgezet om vervolgens nóóit weer in een relatie te duiken. Best wel ongepland dus, maar zo leuk dat we niet meer bij elkaar weg te slaan waren. Twee handen op één buik, niet wetende dat dit na een tijdje realiteit zou gaan worden.

Samen op vakantie naar Oostenrijk en Italië. In Oostenrijk was het iets mínder mooi weer, dus vooral veel gezelligheid in de tent. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Wij waren een taboe

Vier maanden na onze ontmoeting, tijdens een festivalweekend, moest ik ongesteld gaan worden. Ik hield alles, inclusief mijn lichaamstemperatuur, structureel in de gaten. Ik kon een patroon vinden en wist dus wanneer ik mijn eisprong had of wanneer de rode vloedgolf eraan kwam. Ik graaide wat tampons uit het doosje en nam deze mee, voor het geval dat.

Je raadt het al: drie dagen over tijd. Wij belandden in een enorme mentale rollercoaster. Wij waren een taboe. Of eerder een taboe in het kwadraat! Mensen wisten nog maar nét dat mijn (inmiddels) vriend een nieuwe vriendin had. Door velen werd ik in die positie nog niet geaccepteerd, laat staan als toekomstige moeder van zijn kind!

Uit de rollercoaster gestapt

En daarbij: Ik kwam nét uit een relatie van bijna vier jaar, ik volgde een HBO-studie en zat nét lekker als studentje in mijn kamertje. Hoe onverwacht kun je het allemaal hebben! Vele negatieve reacties, ook van ‘goede’ vrienden, gingen aan ons voorbij en dit deed pijn.

Toen ons prachtige kereltje ter wereld kwam, leek de heftige periode voorbij en konden we heerlijk genieten. Na vier weken zijn we verhuisd en nu, een jaar later, kan ik me niet anders meer voorstellen. Wat heb ik jullie toch lief en wat ben ik toch vreselijk gelukkig met zoveel lieve mensen om ons heen.

We zijn uit de rollercoaster gestapt en ons eigen droompad gaan bewandelen. De personen met een ‘achter de elleboog’-principe keren wij zonder zorgen de rug toe, want wij hebben elkaar en dat is wat telt!

Beeld: iStock.com