Podcast tip van de redactie #3: Verloscast

Podcast tip van de redactie #3: Verloscast

Podcasts! Wie luistert ze niet. Op de redactie zijn we fan en kunnen we onze lol op, want het wemelt inmiddels van de podcastseries. Maar welke zijn nu Ć©cht de moeite waard als je zwanger bent en/of kinderen hebt? We snappen dat je druk bent met het runnen van je gezin en dus hebben we besloten om onze podcast parels met je te delen. Sharing is caring! Deze week in de spotlights de podcast Verloscast van verloskundigen Donna & Vera.

Geschreven door Redactie

Over Verloscast

De podcast Verloscast vertelt (aanstaande) ouders op een luchtige en humoristische manier alles over zwanger zijn, de geboorte en kraamtijd. Van kinderwens, gekke kwaaltjes tot aan dingen die je tegenkomt in het prille ouderschap. Geen onderwerp wordt overgeslagen en dat maakt deze podcast zo de moeite waard. In de afleveringen komen makers en verloskundigen Donna en Vera aan het woord die vanuit hun eigen expertise en ervaringen als moeders een schat aan kennis, verhalen en tips delen. Ook schuift er regelmatig een expert aan. In seizoen 1 komen o.a. een kraamverzorgster, lactatiekundige, hormooncoach, mamacoach en klinisch verloskundige aan het woord. In de Verloscast is aan boeiend gesprekstof zeker geen gebrek!

“De podcast wordt als laagdrempelig en niet belerend ervaren en geeft het gevoel dat niemand perfect is. We delen de informatie op een luchtige en humoristische manier, waardoor onze luisteraars blijven luisteren. Op ons verloskundig spreekuur horen we regelmatig positieve reacties. Daar doen we het voor!”, vertellen Donna & Vera enthousiast aan WIJ.

Waar te beluisteren?

Het eerste seizoen, met maar liefst 20 afleveringen, staat live en trok al meer dan 31.000 luisteraars. Seizoen 2 is inmiddels volop aan de gang. De afleveringen zijn te beluisteren via alle podcast kanalen. Luister en oordeel vooral zelf.

Beluister de podcast

Over de makers

In 2022 zijn Donna en Vera, beide verloskundigen en moeder, begonnen met de Verloscast. Donna en Vera hebben jarenlange ervaring als verloskundigen. Zij zijn door dit werk bevriend geraakt Ć©n vlak na elkaar ook zelf moeder geworden. Samen kwamen ze op het idee om een podcast te maken, omdat ze graag meer informatievoorzieningen wilden voor alle zwangere. Via Instagram (@verloscast) vragen ze regelmatig input voor nieuwe onderwerpen, hierdoor heb je als luisteraar invloed op wat er te horen is in de podcast. Iets wat deze dames heel belangrijk vinden!

Donna: “Het leukste aan de Verloscast vind ik dat ik nu meer tijd heb om uitgebreide informatie te geven aan alle zwangere en kraamvrouwen. Op het spreekuur heb je hiervoor vaak maar 15 minuten de tijd. Het is ook fijn om hierin eigen ervaringen mee te nemen en met Vera als vriendin hier goede gesprekken over te voeren. Ik ben ontzettend trots dat we al zoveel luisteraars hebben kunnen bereiken!”

Vera: “Door het maken van de Verloscast krijg ik veel positieve energie. Het verloskundige vak kan soms best eenzaam zijn, maar door samen met Donna de verloskundige onderwerpen te bespreken en onze verhalen te delen geeft dit een extra boost aan het vak. En het is nĆ³g leuker om dit ook allemaal te delen met de luisteraars. Voorlopig zijn we nog niet klaar!”

Verloskundigen Donna & Vera maken ook deel uit van het deskundigen team van WIJ. Zo zorgen we samen dat alle informatie up-to-date blijft.

Beeld: iStock.com/ReMa