7 originele manieren om je ouders te vertellen dat je zwanger bent

7 originele manieren om je ouders te vertellen dat je zwanger bent

Aan je ouders vertellen dat je zwanger bent, is natuurlijk superemotioneel, leuk en spannend! Misschien wil je het ‘gewoon’ zeggen, misschien wil je er wat bijzonders van maken voor de toekomstige opa en oma. WIJ heeft wat ideeën verzameld: 7 manieren om je ouders te vertellen dat je zwanger bent.

Geschreven door Redactie

Aankondiging zwangerschap aan je ouders

Hoe en wanneer je vertelt dat je in verwachting bent, is heel persoonlijk. Veel mensen kiezen ervoor om nog even hun mond te houden tot de termijnecho is geweest; de kans op miskramen is dan veel lager.

1. ‘Hoi opa en oma’

Tegenwoordig kun je allerlei babyspullen laten bedrukken met een tekst. Als je aan je ouders vertelt dat ze opa en oma worden, kun je dat er natuurlijk in verwerken. Wat dacht je van een rompertje met ‘Jullie worden opa en oma’, een flesje of een slabbetje? Pak het leuk in, laat het ze uitpakken en wacht tot het kwartje valt. Houd je telefoons in de aanslag om de reactie te filmen!

jullie-worden-opa-oma

Bron: Pinterest/Bol.com

2. Foto van de test of echo

Beeld zegt meer dan 1000 woorden, zéker in het geval van een positieve zwangerschapstest of een foto van de echo. Maak een foto van de test of de echo, lijst ‘m in en geef hem kade aan je ouders. Een echt verrassingsmoment!

foto-echo

Bron: Pinterest/DockATot Aus/NZ

3. Iets lekkers bij de koffie

Komen je ouders op de koffie of ga je daarheen? Regel iets lekkers voor erbij! Je kunt bijvoorbeeld gebak met een foto van de echo laten afdrukken of gaan voor cupcakes met daarop een speentje, baby of tekst. Te veel werk? Je kunt natuurlijk ook beschuit met muisjes maken, deze op een schaal leggen en daar een theedoek overheen doen totdat het tijd is voor de koffie.

lekkers-koffie

Bron: Pinterest/Jolanda

4. Verstopte speen

Ook leuk: een speen verstoppen in een ander cadeau. Geef een prachtige bos bloemen en maak aan een van de bloemen een fopspeen vast. Ze zullen even moeten zoeken en het misschien niet direct begrijpen, maar des te leuker is de verrassing als ze het ineens wel door hebben.

5. Via een ander kind

Komt er een broertje of zusje? Dan kun je natuurlijk de oudste inzetten als brenger van het goede nieuws. Tegenwoordig zijn er heel veel t-shirtjes, petjes jasjes of slabbetjes te verkrijgen met ‘grote broer’ of ‘grote zus’ erop. Natuurlijk kun je ook zelf iets laten bedrukken. Ook hierbij: het zal even duren voor iemand het leest, maar de verrassing is dan des te groter.

grote broer

Bron: Pinterst/Cheerily.co

6. Hint op een wijnfles

Ben je normaliter niet vies van een drankje? Dan kun je de hint ook op een wijnfles laten zetten. Je kunt het etiket vervangen met een sticker van de echo, maar een sticker met de tekst ‘niet voor mij tot (uitgerekende datum noemen)’ is natuurlijk ook leuk.

7. Ludieke foto

Een beetje zoals optie twee, maar toch anders: de zwangerschap bekend maken met een ludieke foto. Er zijn heel veel opties op Pinterest te vinden. Kies iets leuks, lijst ‘m in en geef cadeau aan de aankomende opa en oma.

ludieke-foto

Bron: Pinterest/Een Goed Verhaal by Mirjam Hart

Beeld: iStock.com/Drazen Zigic