Nesteldrang 2.0: We verhuisden toen ik 38 weken zwanger was

Nesteldrang 2.0: We verhuisden toen ik 38 weken zwanger was

Je hoort vaak verhalen over zwangere vrouwen met nesteldrang en die gaan ver. Ik geef toe. Ik heb nesteldrang 2.0. Mijn lieve schattige startershuisje waar ik nu drie jaar woon, is precies zoals omschreven … een huisJE. En dus waarom niet op zoek naar een nieuwe stek? Groter, beter, want ja … alles voor de baby natuurlijk.

Geschreven door Anouk

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, maakte ik mij zorgen over mijn huis, want het is klein, te klein. In steden wonen mensen kleiner met twee of drie kinderen, maar ik vond een woonkamer van 24 m2 te klein. Dat er dan ook nog een verdieping met drie slaapkamers én een zolder op zit, laten we voor het gemak buiten beschouwing. Er is ook veel achterstallig onderhoud. Je snapt wel, mijn nesteldrang viert hoogtij.

Zoektocht naar een baby proof huis

Dus mijn zoektocht naar een babyproof huis (ja een huis, zonder JE) begint. Ik sta op een wachtlijst steeds achter in de rij (nummer 42 van de 44), maar de laatste weken kom ik hoger. Tot ik vorige week reageerde op mijn droomhuis en op een of andere manier derde werd. Dit huis heeft alles, de woonkamer is net zo groot als nu mijn hele benedenverdieping, vier grote slaapkamers waar je om het bed heen kan lopen, in plaats van met een snoekduik vanuit de deuropening het bed moet beklimmen.

Er kan een co-sleeper met gemak naast het bed én in dit huis is ruimte voor verloskundigen en andere experts om mij te helpen met bevallen. Daar komt bij dat dit huis net drie jaar geleden compleet gerenoveerd én geïsoleerd is, waardoor ‘ie energielabel A++ heeft, in plaats van de G waar mijn kleine huisje het mee moest doen. Nou zou je denken, nou, fijn voor jou! Hartelijk gefeliciteerd en lekker verhuizen en dan met de kleine genieten.

Hoogzwanger tekenen en verhuizen

Er is alleen één probleempje/kleine uitdaging … ik moet mijn benen bij elkaar houden. Als ik groen licht krijg, ben ik 37 weken. Ik moet tekenen voor het huis op 12 augustus, mijn uitgerekende datum. Ik gelukkig in overleg met de verhuurder een soort van ‘hoogzwanger en haast uitzondering’ gekregen waardoor ik eerder mag tekenen. Ik ben dan 38 weken zwanger. En ja, de dromen zijn begonnen. Ik sta in een leeg huis te poetsen en opeens komt de baby en ga zo maar door.

De uitdaging: no stress & stay chill

Ik probeer zoveel mogelijk te relaxen en niet te veel te stressen, maar ik heb er toch zo nu en dan slapeloze nachten van. En dan zit ik weer even twee uur in de auto voor de dichtstbijzijnde Ikea om gordijnen uit te kiezen, want ja dat iets wat gewoon even moet op dat moment. De babykamer was in het oude huis zo goed als af, nu moet ik nog een babykamer gaan schilderen. Ja, iets met nesteldrang 2.0 inderdaad.

Waar alle vrouwen in deze periode roepen: ‘Ik ben er klaar mee, het mag van mij wel komen’, denk ik alleen maar … lieve baby, maak alsjeblieft die 40 weken vol! Als je nu zo goed naar me luistert, gaan we lekker naar de McDonald’s zodra je groot genoeg bent!” ;-)

Volg je WIJ al op Instagram?

Beeld: iStock.com