Namenstress: als je geen naam weet voor je kind

Namenstress: als je geen naam weet voor je kind

Na drie jongens mogen we eindelijk een meisjesnaam kiezen! Appeltje-eitje dachten we. Tijdens de vorige drie zwangerschappen stond de meisjesnaam steeds al vast en hadden we juist moeite om een jongensnaam te vinden. Nu krijgen we eindelijk een meisje en vinden we de naam die al negen jaar bovenaan op ons lijstje stond opeens helemaal niks! Hoe kan dit?!

Geschreven door Annette

Ze zeggen weleens dat je aanvoelt of een naam bij je kind past of niet. Blijkbaar is dit geen bakerpraatje , want de naam die we al die jaren zo mooi vonden voelt nu absoluut niet als de juiste naam. Toch maar opnieuw al die namen apps en websites doorspitten dus. Op zoek naar een nieuwe naam. Eentje die wel goed aanvoelt. En past bij de andere namen. En in zowel Ierland als Nederland uit te spreken is. En die je niet overal om je heen hoort. Succes …

Andere smaak

Gelukkig ben ik niet de enige die ‘de naam’ opeens drie keer niks vind en deelt mijn man dezelfde mening. Mijn eigen gevoel vertrouw ik op het moment namelijk echt niet, want door de zwangerschapshormonen herken ik mijn eigen smaak niet meer. Opeens vind ik alles wat roze is of een bloemetjesprint heeft fantastisch, ik zit te janken bij de meest cheesy soaps en meisjesnamen die ik altijd vreselijk vond, klinken me opeens prachtig in de oren.

Lees ook: Meisjesnamen: dit zijn de trends van 2022

Vreselijke namen

Wanneer ik weer eens zit te snikken bij een aflevering van The Bold & The Beautiful en opeens een naam van een van de personages voorstel aan m’n man, schrik ik van mezelf: oké Annet, ik WEET 100% zeker dat ik die naam altijd verschrikkelijk vond dus misschien word het tijd om jezelf weer even bij elkaar te rapen. Weg met al die exotische of gekunstelde namen en terug naar wat we altijd leuk hebben gevonden. Gewoon weer even normaal doen.

Dat is ‘m!

Los van elkaar maken mijn man en ik een lijstje babynamen. Om me niet teveel te laten leiden door mijn dwalende hormonen, kies ik alleen namen waarvan ik weet dat ik ze ook ver voor de zwangerschap al leuk vond. Grote kans dat ik ze na de zwangerschap ook nog steeds mooi vind!

Op de beide lijstjes is er maar een naam die we allebei hetzelfde hebben. Grappig genoeg voelt de naam meteen goed. Ja, dit is ‘m! We worden er vrolijk van. En wanneer we de jongens vragen wat ze ervan vinden, zijn ze ook meteen enthousiast en voelt ze meteen als een deel van ons gezin. Krijgen die bakerpraatjes toch weer gelijk.

Inmiddels is Annette bevallen van haar dochter: Pippa Eloise O’Shea. Met zowel Pippa als Annette gaat het heel goed.

Beeld: iStock.com