Moodswings tijdens je zwangerschap: een lekker potje huilen met déze 7 films

Moodswings tijdens je zwangerschap: een lekker potje huilen met déze 7 films

Ja, mama (in spe): de moodswings tijdens de zwangerschap zijn real. Je kunt ineens uit je vel springen om de kleinste dingen en vijf minuten daarna ongelooflijk vrolijk zijn. En dan is er nog de onverklaarbare drang om te huilen bij het minste of geringste. Ga ervoor zitten, zet de tv aan en geef er maar eens lekker aan toe: 7x films om een flink potje bij te brullen.

1. Hachi: A Dog’s Tale

Hondenliefhebber? Zet de tissues maar klaar. Al geloven we dat zelfs een hondenhater een traantje moet wegpinken bij deze film. In de film volgen we de trouwe hond Hachi. Hij brengt zijn baasje iedere dag naar het station en wacht daar tot zijn baasje terugkomt. Maar op een dag gebeurt dat niet meer en de hond wacht negen jaar lang (!) op zijn baasje. Hij wacht en wacht, tot de hond zelf overlijdt. Nog niet triest genoeg? Het is een waargebeurd verhaal.

2. Dear John

Enerzijds is de film leuk om naar te kijken (hallo Channing Tatum als soldaat), aan de andere kant is-ie behoorlijk triest. John (Channing dus) ontmoet de vrouw van zijn dromen, Savannah (gespeeld door Amanda Seyfried - ook niets mis mee) tijdens zijn verlof. Ze komen uit totaal verschillende werelden, maar krijgen een intense relatie. Tot John terug moet om te vechten aan het front. Tranen trekkend romantisch naar het boek van Nicholas Sparks (die we natuurlijk kennen van ‘The Notebook’).

3. Er komt een vrouw bij de dokter

Deze film van eigen bodem is ook zeer geschikt om je zwangerschapshormonen eens even lekker de vrije loop te laten. In de film volgen we Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice van Houten). Ze zouden voor altijd bij elkaar blijven, maar de kanker van Carmen gooit roet in het eten. Stijn wordt verliefd op iemand anders, gaat vreemd, Carmen verliest haar haar, ze houden van elkaar, het komt goed, het gaat mis; een rollercoaster van emoties en een ode aan de liefde. En dat maakt het een huilfilm van jewelste.

Lees ook: Omgaan met stemmingswisselingen tijdens je zwangerschap

4. P.S. I love you

Inmiddels een ware klassieker met een drama waar je als mama to be niet aan moet denken en juist daarom is-ie zo geschikt als je jouw voorraad tissues erdoorheen wil werken. De film draait om Holly (Hilary Swank) en Gerry (Gerard Butler): een perfect koppel. Tot Gerry overlijdt aan een hersentumor en Holly gebroken achterblijft. Dat heeft Gerry goed ingeschat, want in het jaar na zijn dood ontvangt zijn vrouw iedere maand een handgeschreven brief van hem met een opdracht. Man, man: alleen van de trailer krijg je al kippenvel.

5. Demain tout commence

Och, met een kind in je buik zal deze film je nog éxtra raken. We volgen Samuel (Omar Sy, bekend van ‘Intouchables’) die een leven zonder enige verantwoordelijkheid leeft in het zonnige Zuid-Frankrijk. Tot een van zijn vroegere veroveringen een baby van een paar maanden bij hem achterlaat, die zijn dochter blijkt te zijn. Eerst wil Samuel niet voor het kind zorgen en probeert hij haar weer terug te brengen naar haar moeder, maar acht jaar later zijn ze onafscheidelijk. Tót de moeder ineens voor de deur staat om het meisje op te halen. Geloof ons maar: huilen!

6. Safe haven

Een film die voelt als een warme deken: dat is Safe Haven. Bovendien zijn de hoofdrolspelers bloedknap, wat het aangenaam maakt om naar te kijken. We volgen Katie die probeert een leven op te bouwen in een klein Amerikaans dorpje. Door haar verleden is het voor haar heel moeilijk om mensen te vertrouwen, tot ze de aantrekkelijke Alex ontmoet. Alex is weduwnaar met twee jonge kinderen. Kortom: een fantastische film, waarbij je zéker een traantje zult laten.

7. First they killed my father

Deze film is zó triest, dat het soms gewoon een beetje pijn doet om naar te kijken. Een vijfjarig meisje uit Cambodja doet haar verhaal, zodat de wereld het nooit zal vergeten. Ze leidt een gelukkig leven in haar thuisland, tot de burgeroorlog uitbreekt. Ze moet vluchten, samen met haar gezin. Haar vader is een hoge ambtenaar en probeert zijn identiteit verborgen te houden, want zodra ze weten wie hij is, wordt hij vermoord. Het feit dat het waargebeurd is, maakt het nog triester. De film is geregisseerd door Angelina Jolie en absoluut niet gezellig. Maar het zit prachtig in elkaar en het verhaal is ontzettend verdrietig: perfect voor een potje huilen dus.

Lees ook: Bijna uitgerekend? Doe deze 15 dingen nog

Beeld: iStock.com