'Mijn tweelingzwangerschap met HG'

'Mijn tweelingzwangerschap met HG'

In december 2021 ging ik samen met mijn man naar een kerstfeest we waren samen uitgenodigd. De broek die ik altijd paste, was me die dag te strak. Januari 2022 kwam ik erachter dat mijn menstruatie uit bleef. Bij mijn vriendin deed ik een zwangerschapstest gedaan, en ja hoor; zwanger!

Geschreven door Soundouse

10 januari moest ik naar de verloskundige. Ik ging samen met mijn vriendin, want mijn man moest werken en ik wilde hem graag verrassen. Tijdens de echo was de verloskundige stil en ze zei even later tegen mij: “Ga maar naar de toilet om je blaas te legen.” Eenmaal terug begon de echo opnieuw en toen zei de verloskundige tegen mij: “Gefeliciteerd, ik hoor hier twee hartjes kloppen!” De tranen rolden over mijn wangen. Ik ben zwanger van een tweeling. Wauw!

Misselijk, overgeven en vreetbuien

In het begin leek alles makkelijk. Tot week 9. Toen begonnen de symptomen: misselijk, overgeven, vreetbuien. Ik gaf zoveel over, dat ik in het ziekenhuis belandde. Daar kreeg ik een infuus, omdat ik te weinig binnenhield. Na het infuus mocht ik naar huis, maar een paar dagen later lag ik er weer om dezelfde reden.

HG zwangerschap

Tijdens de hele zwangerschap heb ik negen keer aan het infuus gelegen, vanwege HG. Eerst wist ik niet wat dat betekende, maar via internet en Facebook las ik er steeds meer over. Door die ervaringsverhalen voelde ik me een beetje gesteund. Hier bovenop kreeg ik ook nog eens zwangerschapsdiabetes. Daar ben ik gelukkig heel goed in begeleid.

Lees ook: Zwanger met HG: Ik moest beide zwangerschappen dag in dag uit overgeven. Dit nooit meer!

Opgezwollen benen

Een maand voor de bevalling ging ik samen met mijn man naar het strand. Ik had zo’n behoefte aan frisse lucht! Daar op dat strand zag ik dat jij mijn benen opgezwollen en dik waren. Ik belde de verloskundige en we moesten meteen naar het ziekenhuis.

Zwangerschapsvergiftiging

Na allerlei onderzoeken bleek ik zwangerschapsvergiftiging te hebben. Met een hoge bloeddruk en lage ijzerwaarde. We kregen iedere dag een afspraak voor de CTG-scan. Na een paar keer kon ik geen ziekenhuis meer zien en we besloten een weekendje thuis te blijven. En precies in dat weekend, op zaterdag, begonnen de weeƫn. Dus hup: toch weer naar het ziekenhuis, maar nu naar de verloskamers.

Spoedkeizersnede voor tweeling

De tweeling werd eruitgehaald met een spoedkeizersnede. Met zweet en tranen heb ik het einde bereikt en twee mooie, gezonde kinderen op de wereld gebracht! En, nu kan ik dat zeggen, ondanks alle pijn en moeite, zijn zij het dubbel en dwars waard geweest.

Beeld: iStock.com