15x jullie meest gênante zwangerschapskwaaltjes

15x jullie meest gênante zwangerschapskwaaltjes

Er zijn soms van die momenten tijdens je zwangerschap die best genânt zijn. Of je hebt van die genânte kwaaltjes waarover je het eigenlijk nooit hebt. Waarom eigenlijk? We krijgen allemaal onze portie, niets om je voor te schamen dus. Laten we er open over zijn. Dit zijn jullie ervaringen.

Geschreven door Redactie

1. Echo verwarring

Ruth: “Dat ik tijdens de termijnecho al met m’n broek én ondergoed op m’n enkels stond toen de echoscopiste zei: “Oh je mag je kleding aanhouden hoor, we doen een uitwendige echo.””

2. Laat maar waaien

Suzan: “Ik werk bij alleen maar mannen. Loop ik over het kantoorplein, laat ik opeens een heel harde scheet. Zij moesten er allemaal om lachen, maar ik schaamde me dood.”

3. Doodop

Manon: “Niet tijdens de zwangerschap, maar tijdens de weeën heb ik gespuugd en liet ik zo mijn plas lopen. Mijn lichaam was doodop …”

4. Verstopping

Merel: “Obstipatie vond ik zo’n onbesproken onderwerp. Vreselijk last van gehad tijdens mijn zwangerschappen.”

5. Wat hangt daar down under?

Camina: “Een stuk huid wat loshangt tussen je anus en je vagina , je daarmee naar de verloskundige gaat die vervolgens tussen je benen kijkt. Wat blijkt? Het is een aambei.”

6. Keiharde scheten

Petra: “Tijdens de bevalling was ik alleen maar keiharde scheten aan het laten. Moest mij echt inhouden als de verloskundige kwam kijken hoeveel ontsluiting ik had. Kon er niks aan doen.”

7. Pardon!

Ivanka: “Ik was druk met een klant in gesprek aan de telefoon toen ik ineens een keiharde boer liet. Ik schoot echt gelijk enorm in de lach en legde die mevrouw uit dat ik zwanger was en dit soms ineens gebeurde. Gelukkig was deze mevrouw zelf ook zwanger geweest en begreep ze wat er gebeurde. Samen hebben we heel hard gelachen.”

8. Spataderen

Laura: “Ik kreeg ineens spataderen down under …”

9. Overgeven

Yara: “Gewoon achter mijn computer zitten op het werk en opeens proest ik kots over het scherm. Het stonk nogal, de rest van de dag, die ruimte rondom mijn bureau.”

10. Zo kan het ook

Abigail: “Ik had geen schaamte hihi.”

11. Overgeven én plassen

Annelinde: “In de eerste weken van mijn zwangerschap moest ik veel overgeven, maar daardoor plaste ik ook vaak in mijn broek. Elke keer als ik moest overgeven, rende mijn vriend naar boven om een schone onderbroek en broek te pakken. Super lief, maar zo verschrikkelijk vond ik het.”

12. Tranen met tuiten

Renée: “Heb zo moeten janken omdat ik in een restaurant niet wist wat ik moest bestellen. Leuk, die blik van die ober. En die van mijn man tegenover me.”

13. Oeps!

Michelle: “Moeten kotsen in het pashokje van de Prénatal.”

14. Foutje, bedankt

Kelly: “Naar het ziekenhuis racen omdat ik dacht dat mijn vliezen zijn gebroken. Blijk ik gewoon ontzettend in mijn broek te hebben geplast.”

15. Groen

Tessa: “Ik zat half kotsend bij de lunch op het werk en kreeg geen hap door mijn keel, om een uur later dan met juist ontzettende trek de keuken te plunderen. Wat duurt zo’n dag oneindig als je groen ziet.”

Beeld: iStock.com/mihailomilovanovic