Hallo babybrein! Ik voel, denk en praat minstens 80 procent over babydingen

Hallo babybrein! Ik voel, denk en praat minstens 80 procent over babydingen

Ze hebben het wel over zwangerschapsdementie, maar niet over een babybrein. Ik voel, denk en praat minstens 80 procent over babydingen. Mijn wereld is veranderd in een soort babybubbel!

Geschreven door Maartje van Harlingen

Overal zie ik zwangere vrouwen, baby’s, kinderwagens en ga zo maar door. Ja, waar je je aandacht op richt wordt groter, maar is dit gezond?! Mijn brein werkt volgens mij hetzelfde als het algoritme van facebook. Je zoekt een aantal keer op ‘baby’ en heel je tijdlijn staat er ineens vol mee.

Knap hè, wat ze allemaal al kunnen?

Vroeger op bijvoorbeeld verjaardagen, kon ik mij storen aan trotse (meestal) moeders die nergens anders over kunnen praten dan hoe zoet, slim en schattig hun kinderen zijn. Hoeveel ze zullen gaan bereiken in dit leven. Vervolgens krijg je dan een scala aan foto’s te zien: kinderen met snottebellen, kinderen zonder snottebellen, kinderen die lachen, kinderen die huilen, kinderen die naar rechts kijken, kinderen die naar links kijken … Goh wat schattig!

Dan komen de foto’s van de knutselwerkjes. Knap hé, wat ze allemaal al kunnen? Ehm, ja ontzettend! Wat moet het precies voorstellen? Excuseer, ik moet even naar het toilet. Want geloof mij, dit stopt dus niet meer! Je kunt het beste vluchten, tenzij je het interessant vindt te horen hoe het zindelijkheidsproces verlopen is.

Het is een verslaving!

Maar word ik ook zo? Ik heb nu al medelijden met mijn omgeving. Kijk, hij beweegt! Voel, hij beweegt! Agosh hij heeft de hik! Kijk m’n buik is gegroeid, ik ben alweer een kilo aangekomen. Welk pakje is leuker, deze of deze? Dan heb ik het nog niet over de maandelijkse foto’s van mijn buik, foto’s van echo’s, audio opnames van het hartje. Man, als ik het zo typ word ik er zelf moe van. Ja, ik vrees dat ik ook zo’n moeder word die haar hele social media vol knalt met foto’s van mijn zoete prinsje (kots).

Echt niet iedereen (lees het merendeel) zit hier op te wachten. Kunnen we het even ergens anders over hebben? Ehmm nee, ik ben verslaafd! Echt, het is een verslaving! Mijn brein is er momenteel niet van overtuigd, maar er is meer op deze wereld. Dus lieve mensen, mocht ik weer eens doorratelen over mijn dikke buik of geweldige kind, waarschuw me dan even! Dan snijden we eens een ander onderwerp aan. Mijn brein heeft wat sturing nodig.

Lees ook: Hypnobirthing: ‘Waarom dit de beste voorbereiding is op mijn bevalling!’

Beeld: iStock.com