Geboortekaartjes: 19 blunders die je echt wilt voorkomen

Geboortekaartjes: 19 blunders die je echt wilt voorkomen

Een dikke vette spelfout, geen geboortedatum, de naam van je pasgeboren spruit vergeten of zelfs überhaupt vergeten de kaartjes op de post te doen. Ja, dit gebeurt echt. Er wordt nogal wat geblunderd bij het maken van geboortekaartjes, want ja de rollercoaster van het ouderschap begint en dan die verrekte hormonen in je lijf. Geeft helemaal niks natuurlijk, maar enorm balen is het wel.

We vroegen jullie op Facebook welke fout jij zelf een keer gemaakt hebt of gespot hebt op een kaartje. We werden overspoeld door reacties. Dus om jou alvast te behoeden, lees deze blunders van andere mama’s en spread the word onder je zwangere vriendinnen.

1. Oeps, bevallen van een kind van dik 3000 kilo?!

“Wij hadden per ongeluk het gewicht in kg erop gezet. Onze dochter was ineens 3748 kg. Wij en ook de drukker hadden er keer op keer overheen gelezen. Was een eigen ontwerp dus eigen invoer. We hebben er hard om moeten lachen."

“Een kleinkind van een collega woog +/- 3500 kg in plaats gram. Moet een helse bevalling geweest zijn lijkt me!”

“Cijfers was omgedraaid, waardoor mijn zoons geboortegewicht 6380 gram was in plaats van 3680 gram. Veel mensen die langskwamen, zeiden: ‘Maar hij is heel klein.’ Of: ‘Huh? Hij is gewoon normaal!’"

2. Geen datum

“Op een gekregen geboorte kaartje stond: Hoera onze zoon is op zijn verjaardag geboren, maar wanneer dat was stond er niet op.”

“Onze ontwerper vergat het jaar van de geboorte aan te passen. Hij was dus een jaar eerder geboren.”

3. Geboren in de toekomst?! Das knap.

“In plaats van 29-06 hadden we in alle hectiek 29-07 op het geboortekaartje laten zetten. Niemand die het controleerde had het gezien. Tot er een collega van mijn man belde dat het wel heel knap was dat onze kleine een maand later pas zou komen. Heel lang heb ik mij er rot over gevoeld. Nu kan ik er gelukkig om lachen.”

“Verkeerde datum. Ik was 3 december uitgerekend. Op 12 november is onze dochter geboren. Ik heb wel de dag veranderd, maar niet de maand. Oeps.”

4. Als je foto’s wegvallen en iedereen zegt: ‘Wat een bijzondere kaart!’

“Het kaartje van onze eerste is direct vanuit de drukker verzonden. Waren alle afbeeldingen weggevallen, dus wit kaartje met elke tekst aan de binnenzijde. We kregen van mensen berichtjes met: ‘Wat een bijzondere kaart.’”

5. Kind zonder naam?

“Ik was de naam van onze zoon op het geboortekaartje vergeten. Dat was een behoorlijke oeps, want de kaartjes moesten dus nog een keer worden besteld.”

6. Dikke spel- of typefouten, oeps!

“Op het geboortekaartje van onze oudste dochter staat kosterbaarder in plaats van kostbaarder.”

“Bij de eerste hadden wij een het hele tekststukje verkeerd. Wij hadden het gekopieerd en daar stond alles met een D, maar moest een T zijn. Heb zo zitten huilen. Gelukkig nog niet verstuurd en nieuwe besteld.”

“Na 25 keer lezen nog altijd trotse verkeerd gespeld op het kaartje. Er stond troste zus in plaats van trotse.”

“In het versje voor de uitnodiging van het kraamfeest stond spuit in plaats van spruit. Ik was werkelijk ontroostbaar. Mijn man en ik hadden het kaartje zo vaak nagelezen. Het is dat ik het niet eerder gezien had, want ik had ze met liefde opnieuw laten drukken.”

7. Twee geslachten?

“Als kraamverzorgende zie ik regelmatig ‘foutjes’. Maar één die ik nooit vergeet: ‘Blij zijn wij met de geboorte van onze dochter en broertje’."

8. Wrong time!

“Onze dochter is op het geboortekaartje een uur later geboren.”

9. Als het tijdens je kraamtijd toch wel opvallend stil is

“Ik was vergeten de kaartjes te versturen, dus heerlijk rustige kraamweek gehad haha. Pas na anderhalve week verstuurd. Hihi, oeps!”

10. Envelop-perikelen

“Envelopjes besteld en alle 125 alvast geschreven, vervolgens het kaartje per ongeluk een maat groter besteld dan de enveloppen. Samen met kraamverzorgende alles opnieuw geschreven. Oude envelopjes bewaard en daar het formaat kerstkaart op aangepast.”

“Onze enveloppen waren iets groter dan de kaartjes waardoor ze er wat losser in zaten. We hadden ze niet dicht geplakt, maar dicht gestopt, waardoor een hoop kaartjes uit de enveloppen zijn gevallen. Hierdoor kregen sommige geen kaart, andere een lege envelop. Post NL heeft ons een stapel kaartjes retour gezonden die ze vonden op het sorteerpunt.”

11. Afzender onbekend

“Ik was onze namen vergeten te vermelden haha. Gelukkig stond de naam van zijn zusje er wel op. Zo wisten mensen toch van wie het kaartje kwam.”

“Ik had papa en mama erop gezet in plaats van onze namen.”

12. Hallo reuze baby!

“Bij de liniaal stond het gewicht en bij de weegschaal de lengte. Heb maar van één iemand iets hierover gehoord. Of de rest het niet gezien of niet heeft verteld dat weet ik niet. Haha!”

13. Dubbel fout. Auw!

“Bij de eerste vergaten we het adres, bij de tweede de geboortedatum.”

14. Kom je langs op bestemming onbekend?

“Na 300 keer checken nog steeds een letter vergeten in de straatnaam. Niemand die het gezien heeft bij het controleren, maar toen we ze eenmaal binnen hadden zagen we het meteen!”

“Wij waren bij de middelste ons telefoonnummer vergeten en ons nieuwe adres … weinig visite gehad haha.”

15. Kind op bestelling?!

“Ik had een kaartje voor de geboorte ontworpen en opgeslagen als proef. Toen ze geboren was alle geboortegegevens ingevuld en opgeslagen onder de naam ‘bestelling’. Blijkbaar had ik dat ook tussen de geboortegegevens op het kaartje gezet haha. Dus er stond: Hoera Mila is geboren op 10 januari om 17.00 bestelling.”

16. Oeps uitverkocht!

“Dé kaartjes vergeten te reserveren. ‘Is vast wel op voorraad want populaire site.’ Dus toen we het kaartje wilden bestellen na de geboorte was hij uitverkocht.”

17. Waar komt dat kraamhotel vandaan?

“Wij lagen volgens het geboortekaartje in het kraamhotel, maar daar zijn we nooit geweest. Haha!”

18. Niet doen: geboortegedichtjes schrijven die niemand begrijpt

“Wij hadden als tekst in de kaart:

Dat mama moe is neem ik aan.
Maar ik heb ook hard Mn best gedaan.
Toch heeft papa voor zover ik weet,
het hardste van ons 3 gezweet.

Iedereen vroeg: ‘Ja, heeft hij het moeilijk gehad tijdens de bevalling?’ Uh, nee, tijdens het maken van deze baby heeft hij gezweet. Niemand snapte wat we bedoelden. Haha, oeps!”

19. Ook niet doen: standaard tekst laten staan

“Ik heb een kaartje ontvangen met de liefdevolle tekst: “Zet hier maar een mooi gedichtje.” Oeps!

Nog op zoek naar hét geboortekaartje? Kijk eens op WIJ Geboortekaartjes voor een uniek aanbod.

Beeld: iStock.com