Dit vinden jullie: een babyshower? Wat een onzin!

Dit vinden jullie: een babyshower? Wat een onzin!

Het is een fenomeen dat is overgewaaid vanuit Amerika: een babyshower! De aanstaande moeder wordt door haar vriendinnen en (soms ook) haar vrouwelijke familieleden verrast met een middag vol babyspelletjes, lekkere hapjes en alcoholvrije drankjes. Maar wat vinden wij nuchtere Hollandse vrouwen daar eigenlijk van? WIJ legde jullie via onze Facebookpagina een stelling voor: ‘Eens of oneens: babyshowers? Grote onzin!’. En daar kwamen nogal wat reacties op.

Geschreven door Selien

Een babyshower? Wat een onzin!

  1. “Heerlijk! Ik vond het zo leuk om verrast te worden met m’n babyshower. En niet te idioot, gewoon een high tea bij een van m’n favoriete restaurants.”

  2. “Heel eerlijk? Ik vind dat we iets te veel op Amerika gaan lijken. Zo’n shower is heel leuk!!! Als je het doet om de aankomende mama in het zonnetje te zetten. Maar vaak is het dubbele cadeaus, want je krijgt dan een cadeau, en sommigen verwachten echt iets groots. En dan als de baby er is, willen ze weer. Dat vind ik soms wel eens wat veel. Het lijkt wel alsof we alleen maar bezig zijn met meer, meer, meer.”

  1. “Ik vond het tot twee keer toe erg leuk. Gewoon even samen zijn met een vrouwenmeute. Lekker kletsen, hapje erbij. Hoeft voor mij allemaal niet groots of veel geld te kosten, maar het is wel leuk om de aanstaande moeder even in het zonnetje te zetten.”

  2. “Vind het leuk als mensen het als verrassing voor je organiseren, maar er eentje verwachten vind ik echt onzin. Ik ben er toen erg mee verrast en dat vond ik super!”

  3. “Ik heb bij de eerste een babyshower gehad en bij de tweede een genderreveal. Beiden waren erg leuk! Vooral omdat ik met allemaal lieve mensen om me heen was. Cadeautjes hoeven niet per se vind ik. En iedereen moet lekker doen wat zij of wel niet leuk vinden.”

  4. “Moet iedereen toch lekker zelf weten? Ik heb er nooit behoefte aan gehad, maar andere mensen weer wel. Helemaal prima, want we zijn allemaal anders.”

  5. “Eerst je kleintje maar eens in je armen hebben … Idee is lief hoor, maar erg overgewaaid!”

  1. “Ik vind babyshowers niet leuk en heb ze vriendelijk afgewezen.”

  2. “Absoluut gigantische onzin!”

  3. “Ik heb twee keer een superleuke babyshower gehad en daar ben ik heel blij mee.”

Lees ook: Dadchelor party: een babyshower voor mannen

Beeld: iStock.com