De bevallingssoap: Ons bijzondere sinterklaascadeautje!

De bevallingssoap: Ons bijzondere sinterklaascadeautje!

Iedere week deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Deze mama kreeg wel een heel mooi sinterklaascadeautje. Haar dochter is namelijk geboren op 5 december!

“We zitten lekker rustig op de bank tv te kijken, als het eerste krampje komt. Na tien minuten komt er nog een krampje. Zou het vandaag dan eindelijk gebeuren?”

Zijn de weeƫn begonnen?

“Ik ben inmiddels 39 weken zwanger. Ik begin te timen. Rond 22.00 uur zegt mijn vriend: “Zullen we naar bed gaan?” Ik vind dat een goed idee, maar ik weet niet of we deze nacht zullen doorslapen. In slaap vallen lukt niet en ik ga om 23.30 uur naar beneden. Ik zeg tegen mijn vriend: ā€œAls de weeĆ«n sneller komen, zal ik je wel wakker maken.ā€

Om 1.30 uur beginnen de weeĆ«n te komen. Ik maak vriendlief wakker en bel de verloskundige. Ik blijk al drie centimeter ontsluiting te hebben! Alleen tijdens de weeĆ«n wordt de hartslag van de baby wat minder en gaat mijn bloeddruk omhoog.”

Daar gaat mijn verlangde thuisbevalling

“Ter controle even naar het ziekenhuis, daar gaat mijn verlangde thuisbevalling. Bij de eerste helaas ook niet thuis in verband met het HELLP-syndroom. Zoonlief naar opa en oma gebracht en op naar het ziekenhuis. Na de controles is alles alsnog goed, inmiddels is het 4.10 uur en mogen we nog naar huis als we dat willen.

Ik zit op vijf centimeter ontsluiting. De weeĆ«n komen steeds sneller en vaker. We besluiten toch in het ziekenhuis te blijven (vriendlief blij!). We hebben nog gevraagd of de vliezen gebroken kunnen worden, zodat het iets sneller zal gaan. Dit gebeurt om 4.20 uur en daarna gaat het heel snel. Na een snelle douche om de weeĆ«n op te vangen, komen al vrij snel de persweeĆ«n.”

Een sinterklaascadeautje!

“Na negen minuten persen is daar met een sneltrein onze dochter! Ze moet opgevangen worden, anders ligt ze op de grond. Om 4.57 uur is ze geboren. Na een kwartier komt de kraamhulp binnen, die heeft het niet gered om er op tijd bij te zijn! Maar al met al was daar onze kleine meid, een sinterklaascadeautje! Snel naar huis, naar die roze wolk!”

Beeld: iStock.com