De bevallingssoap: Na drie minuten persen is onze zoon geboren

De bevallingssoap: Na drie minuten persen is onze zoon geboren

Iedere week deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. De bevalling van deze mama ging zo snel, dat de verpleegsters er net op tijd bij konden zijn. “Mijn lichaam hoort het woord ‘persen’ en perst uit zichzelf ons zoontje eruit.”

“Het is eerste paasdag. Mijn man heeft nachtdienst, dus slaapt hij overdag. Ik ga samen met onze dochter naar mijn moeder in Amersfoort. Ik ben op dat moment 38 weken zwanger. Ik voel mij goed en dus durf ik de autorit van een uur wel aan. Ik heb de hele dag nergens last van gehad, geen harde buiken. Niets.”

Toch een harde buik

“Rond 17.00 uur komen we weer thuis. Ik kook nog wat, maar rond 18.30 uur begin ik een hele harde buik te krijgen. Ik leg gauw onze dochter op bed en ga even een blokje om lopen. Vaak helpt dat wel, alleen deze keer niet. De harde buik wordt steeds pijnlijker en pijnlijker. Tussen 19:30 en 20.00 uur bel ik de verloskundige en die komt rond 20.30 uur bij ons langs. Ik blijk al drie centimeter ontsluiting te hebben.

Ik mag kiezen: thuis even afwachten, of naar het ziekenhuis om mijn vliezen door te laten prikken. Ik wil naar het ziekenhuis. Ik ben het wachten beu. Ik wil ons kleine mannetje graag verwelkomen. Mijn man belt onze vrienden op, die gaan op onze dochter passen. Als die arriveren, gaan wij snel naar de auto. Hup naar het ziekenhuis.”

Net op tijd

“Mijn vliezen worden doorgeprikt, alleen komt er niks. Ik spring snel even onder de douche en jahoor, daar komt het vruchtwater. De weeĆ«n nemen toe. Ik wil heel graag gaan liggen, maar mijn weeĆ«n stoppen ermee. Ik ga staan en loop rondjes. Als dit niet helpt, moet ik weer even onder de douche gaan staan. Ik heb zelfs een beetje staan dansen op muziek. Yes, het helpt!

Ik heb geen besef van tijd meer, maar op geven moment is het moment daar … ik heb negen centimeter. Bij de tiende wee heb ik volledige ontsluiting. Ik mag op de top van de wee gaan persen. Mijn lichaam hoort het woord ‘persen’ en perst uit zichzelf ons zoontje eruit. De verpleging van het ziekenhuis kan er net op tijd bij zijn, want na drie minuten persen wordt hij al geboren. Wauw!”

Problemen met hechten

“Na de geboorte van onze dochter heb ik veel problemen gehad door verkeerde hechtingen. Ik hamer er dus flink op dat het nu echt goed moet gebeuren. Ik heb naderhand wel tien keer mijn excuses aangeboden, omdat ik niet bepaald aardig was tijdens het hechten, haha.

Ons zoontje is om 01:21 uur geboren. Onze beste vrienden, dochtertje en schoonouders komen rond 3.00 uur naar ons toe en om 5.00 uur ā€˜s ochtends liggen we allemaal weer heerlijk in ons eigen bed. Ik heb twee dagen na de bevalling nog erg last van naweeĆ«n, maar wordt gelukkig gerustgesteld door de (super) kraamverzorgende om mij heen!”

Lees ook: Corona en bevallen: alles wat je moet weten

Beeld: iStock.com