Deze moeder dacht dat ze gewoon helse oefenweeën had

Deze moeder dacht dat ze gewoon helse oefenweeën had

Het zal je maar gebeuren! Is jouw man nét de deur uit naar zijn werk, barsten de weeën los. “Als hij thuiskomt, ben ik al anderhalf uur bezig. Hij heeft een rit van een uur binnen een half uur gemaakt.”

Het begint om 06.45 uur, manlief maakt zich klaar om naar zijn werk te gaan en ik voel een pittige menstruatiepijn. Blij roep ik naar mijn man dat ik mijn eerste oefenwedstrijd heb. Hij stapt vervolgens in de auto bij zijn collega (heeft geen rijbewijs) en terwijl ik hem zie wegrijden, krijg ik een nog pittigere wee. Gelijk twijfel ik, is dit misschien een echte wee?

Is het begonnen?!

Als ik ongeveer drie minuten later weer zo’n wee krijg, bel ik de verloskundige. Zij geeft aan dat het, gezien mijn termijn (38 weken), meestal niets betekent en dat ik maar moet gaan douchen. Als de weeën een minuut aanhouden en met regelmaat komen, mag ik weer bellen.

Ik heb tien minuten onder de douche gestaan en krijg weeën van ongeveer 70 seconden. Ik bel de verloskundige nog een keer om te vragen of mijn man thuis moet komen. Daarop reageerde zij dat ze wel even langs komt. 30 minuten later komt ze binnen. Ze roept gelijk dat mijn man naar huis moet komen. Het is begonnen.

Scheuren over de snelweg

Manlief komt op dat moment net aan op zijn werkplaats en zijn collega mag hem meteen weer naar huis rijden. Na ongeveer een kwartiertje wordt mijn ontsluiting gecontroleerd. Al een goede zes centimeter. Dit binnen een uur! Mijn man moet opschieten. Ze rijden al een stuk harder op de snelweg dan toegestaan. Ondertussen zit ik in een weeënstorm.

Als hij eenmaal thuiskomt, ben ik al anderhalf uur bezig. Hij heeft een rit van een uur, binnen een half uur gemaakt. Ik krijg spontaan persweeën. Vervolgens heb ik nog bijna anderhalf uur moeten persen, voordat mijn zoontje geboren wordt.

Alle standjes en trucjes voor bevalling

We hebben alle standjes en trucs uitgeprobeerd om het te versnellen, maar uiteindelijk komt hij er rustig uitglijden. Gewoon zonder toeters en bellen. Nog geen drie uur na de eerste wee! De collega van mijn man komt, na een flinke file, net weer aan op de werkplaats, als hij mij succes wenst met de bevalling. Heel lief! Echter, de kleine is er al. Mijn man antwoord erop met een babyselfie.

Uiteindelijk heb ik er amper drie uur over gedaan. Een uur daarvan was ik nog volledig in twijfel of dit niet gewoon helse voorweeën waren. De bevalling van de placenta is daarentegen minder gezellig. Hiervoor heb ik tweemaal een helse prik ontvangen. Na veel geduw en wild gepor in mijn buik, komt de placente er na een goed uur ook spontaan uit.

Zo goed als de bevalling gaat, zo goed verlopen ook de kraamweek en de borstvoeding. Nu anderhalf jaar later hebben we nog steeds een heerlijk en relaxed mannetje. Hij drinkt nog graag bij zijn mama en wil met alle mensen en dieren die hij tegenkomt vriendjes worden. Lief hè?

Ook je verhaal delen?

Heb jij ook een bijzondere bevalling meegemaakt en wil je die graag met andere mama’s delen? Deel dan je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Verhalen worden anoniem geplaatst. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com