De bevallingssoap: Ik beviel met 34 weken op mijn verjaardag!

De bevallingssoap: Ik beviel met 34 weken op mijn verjaardag!

Iedere week deelt een mama haar bijzondere bevallingsverhaal. Deze mama had wel een hele speciale verjaardag. Lees snel verder.

“Ik ben na een keer proberen gelijk zwanger geraakt, dus het ging allemaal heel vlot. De zwangerschap verloopt goed, tot de 20 wekenecho. Bij de echo zien ze dat ik te weinig vruchtwater heb en dat de baby aan de kleine kant is. Ze willen het zekere voor het onzekere nemen en laten me een extra echo maken bij de gynaecoloog.”

Ineens gaat alles heel snel

“Bij 32 weken en zeven dagen kan ik terecht. Op de echo zien ze precies hetzelfde. Mijn bloeddruk wordt gemeten en ineens gaat alles heel snel. Ik moet naar een andere afdeling voor nog meer onderzoeken. Als ik eenmaal ben aangekomen, beginnen ze meteen met het meten van mijn bloeddruk en prikken ze bloed.

En ja hoor, daar waar ik zo bang voor was wordt werkelijkheid. Ik moet in het ziekenhuis blijven tot de bevalling. Ik heb zwangerschapsvergiftiging. Bij 34 weken zou de baby gehaald worden, door middel van een keizersnee. Alle dagen wordt de hartslag van de baby in de gaten gehouden.”

Het mooiste verjaardagscadeau ter wereld

“Mijn 23ste verjaardag vier ik in het ziekenhuis. Op de dag van mijn verjaardag heb ik een raar gevoel. Ik zeg tegen de vader van mijn dochter: “Ik weet zeker dat ze op mijn verjaardag geboren wordt” “Nee joh, komt wel goed”, zegt hij nog. De artsen komen de kamer binnenlopen om het nieuws te brengen.

Ik moet NU gaan bevallen, omdat de hartslag van de baby onregelmatig is. Ze vertrouwen het niet. Een paar uur later komt er een piepklein mooi prinsesje op de wereld. Ze is dus geboren op mijn verjaardag. Je snapt wel dat dit het mooiste verjaardagscadeau ter wereld is.

Ondanks dat mijn meisje moet vechten voor haar leven, heeft ze het vanaf het begin super goed gedaan en mag ze na drie weken mee naar huis. Ze is nu een gezonde prachtige meid van drie jaar.”

Beeld: iStock.com