Dit is de belangrijkste tip die je vandaag gaat lezen als je zwanger bent

Dit is de belangrijkste tip die je vandaag gaat lezen als je zwanger bent

Weken was je er mee bezig. De geboorteaankondiging van je nieuwste aanwinst. Je hebt je blind gestaard op gedichtjes, teksten, en voorbeelden van anderen die deze weg al eerder hebben afgelegd. En dan heb je hem. Hét perfecte bericht, dé perfecte aankondiging. Nu is het alleen nog wachten op de komst van de aangekondigde om er een geweldig mooie foto van te nemen en je kunt je nieuws wereldkundig maken. Op facebook bijvoorbeeld.

Geschreven door Rianne

En ja hoor, daar is ‘ie! Na de eerste rustmomentjes en het voorzichtige wennen aan je lievelingsmens pak je je telefoon om eerst je ouders te bellen en daarna vol trots je wereldwonder te showen op social media. Maar zodra je je telefoon aan zet begint hij te trillen. En hij houdt maar niet op. De ene felicitatie na de andere stroont binnen. Je begrijpt er niks van: hoe kan dat nou?!

Dat zal ik je vertellen

Vroeger op de basisschool hadden we haar allemaal in de klas, een Mieke - no offense voor de Mieke’s onder ons. Mieke stond altijd met haar neus vooraan en ze wist daardoor altijd alles als eerste. Maar wat nog erger was, ze vertelde ook alles als eerste. Was je verliefd op die leuke Bart? Bart wist het àllang. Bijna nog voor jij het zelf wist, thanks to goeie ouwe Mieke!

Nou, in het volwassen leven bestaat ze ook, maar dan in de vorm van Loes de buurvrouw. Of Lotte, de vervelende nicht van je partner. Dit keer niet om één of andere goddelijke mister Clooney te overtuigen van je oprechte liefde voor zijn zwoele ogen - want Bart is ook prima - maar om op véél hoger niveau haar mond voorbij te praten.

Daar gáát je perfecte aankondiging

Via de zus van de moeder van de vriendin van de paus - ofzo - hoorde ze namelijk dat je na een vlekkeloze bevalling een prachtig baby’tje op de wereld hebt gezet met de naam ‘Laat-Het-Me-Zelf-Vertellen-Trut’. En omdat ze zo ontzettend blij voor je is, plaatste ze natuurlijk gelijk een welgemeende felicitatie op je facebook-tijdlijn. Inclusief de bijzondere, zelfverzonnen naam van je poepie. En we kennen allemaal de kracht van social media, binnen no-time zag de hele halve wereld die felicitatie pronken op je geliefde pagina.

Fuck. Shit. Nog bomvol hormonen huil je tranen met tuiten om dit ongelukkige misverstand. Daar gáát je perfecte aankondiging … En je had er *snik* nog wel zo naar uit-*snik*gekeken..

De gouden tip

Dus Loes, Lotte, Ans, Mieke en Henriët: als je een nieuwe moeder wil feliciteren met haar nieuwbakken baby’tje, doe dat dan in een privébericht óf wacht tot zij zelf het nieuws bekend heeft gemaakt. En toekomstige mama’s? Stel je privacy-instellingen zo in dat er geen bericht op je tijdlijn kan worden geplaatst zonder jouw toestemming, het kan je een hoop frustratie schelen zo vlak na de bevalling!

Ook je verhaal delen?

Wil je ook graag je verhaal met andere mama’s (to be) delen? Dat kan, ook anoniem. Schrijf je verhaal op (500 - 800 woorden) en stuur die naar redactie@wij.nl onder vermelding van Gastblog. Wie weet delen we jouw blog binnenkort op de kanalan van WIJ. Let op: we delen enkel verhalen die nog niet elders (online) gepubliceerd zijn.

Beeld: iStock.com