Dankzij IVF beseft Milou wat een wonder zwanger worden is

Dankzij IVF beseft Milou wat een wonder zwanger worden is

We waren op vakantie in Griekenland en we besloten daar om onze grootste wens in vervulling te laten gaan. De strip met de pil ging de prullenbak in en we schonken wat lekkers in om te proosten op ons avontuur.

Geschreven door Milou

Helaas mocht onze wens om ouders te worden niet vlotten. Het werden vijf lange jaren tussen hoop en vrees, teleurstellingen, verdriet, een lach en een traan, steeds weer het ziekenhuis in en uit. We waren er soms hélemaal klaar mee, létterlijk, want mijn lijf sputterde op een gegeven moment tegen. Ik was niet meer in balans. Dit in combinatie met mijn baan was pittig. Ik probeerde positief te blijven en te geloven dat ook wij ooit ouders gaan worden.

Mentale en fysieke grenzen

Sterker nog, ik heb vaak gevisualiseerd hoe het zou zijn als gezin. Ik zag al voor me dat we ‘later’ op het strand zaten en we intens genoten van een heerlijk snoetje dat aan het spelen was met een schep en emmer met als decor de zon schitterend op het water.

Wat hebben we veel hobbels overwonnen, het onmogelijke mogelijk gemaakt, gedacht in mogelijkheden, opties gecreëerd die niet standaard waren en gedaan waarvan ik dacht dat ik het niet kon. Grenzen opgezocht, maar ook zeker grenzen over gaan, zowel mentaal als fysiek om onze droom uit te laten komen.

Ik ben zwanger

En toen ineens voelde ik dat ik zwanger was. En dat nog wel na afloop van een uitvaart. Ze zeggen wel eens: ‘voor een leven komt een leven’ en daar stond ik dan thuis met een positieve test in handen.

Trillend op mijn benen, gehuild en gedanst en daarna alle rust in me, want ik voelde meteen: dit komt goed, het is ons eindelijk gegund. Mijn vriend wist het nog niet, ik heb hem verrast toen hij uit zijn werk kwam. Dit zag hij niet aankomen!

IVF-traject: wat een wonder

Onze families en vrienden hebben ons altijd gesteund, dat heeft ons echt goed gedaan. Ook onze werkgevers steunden ons gedurende het hele traject. Misschien wel meer dan wanneer ik ‘gewoon’ of veel sneller zwanger geraakt zou zijn, besef ik wat een wonder het is als je zwanger mag worden. Uiteindelijk ben ik zwanger geraakt middels een IVF-traject, een combinatie van hormoonspuiten en tabletten. Geweldig dat er tegenwoordig zoveel mogelijk is.

Ik sta sinds de geboorte van onze dochter Estelle vaak stil bij geluksmomenten, groot en klein. En om terug te komen op het visualiseren: een aantal maanden geleden zat ik op het strand met mijn dochter; hetgeen wat ik al die tijd voor me zag, gebeurde. Kijkend naar dat prachtige, tevreden snoetje … hoe mooi ze zich ontwikkelt van binnen en buiten.

Dankbaar en gelukkig dat we een baby hebben

Dankbaar klinkt vaak zo ‘soft’, maar ik kan geen beter woord bedenken dat uitdrukt hoe erg we waarderen dat we ouders mochten worden. ‘Gewoon’ heel erg dankbaar en compleet gelukkig dat het ons gegund is.

Ik heb hierdoor geleerd dat je altijd op je gevoel af moet gaan en in je lijf én en jezelf mag geloven. Een hele toekomst ligt voor ons als gezin, met heel veel dromen en plannen samen. En ik ben meer dan klaar voor ons avontuur samen.

Lees ook: Zwanger worden via een fertiliteitstraject: ‘We zijn al 3,5 al onderweg’

Beeld: iStock.com