Coronatijd of niet: 7x kraamkado’s waarmee je gaat scoren

Coronatijd of niet: 7x kraamkado’s waarmee je gaat scoren

Ik weet niet hoe het bij jullie zit? Maar wat zijn er veel mensen zwanger momenteel! Ikzelf ben nu 24 weken op weg en zeker niet de enige die fier met haar bolle buikje door de wijk loopt. Nog zeker acht buurtgenoten verwachten een kleintje en tel daar gerust nog maar vijf goede kennissen bij op. Hallo lokale geboortegolf! Een tip die ik nu veel hoor is: koop niet alles al zelf en maak naast je babyuitzetlijst, ook een wensenlijst met items die je nu tegenkomt en leuk vindt. Die kun je dan per ongeluk expres bij je omgeving droppen, ha! Ook is die lijst een perfecte inspiratiebron voor kraambezoekjes bij anderen. In deze babyboom-tijd zeker handig.

Geschreven door Dionne

Samen met PSikhouvanjou

Dé coronaproof kraamkado-tip

Natuurlijk weten we überhaupt niet of kraambezoek straks wel een goed idee is. Wij zijn klaar met corona, maar corona helaas nog niet met ons. Voorzichtigheid is dus gebaat en misschien beleven we straks weer massaal video- of raambezoekjes bij elkaar. Dan wordt iets geven toch ook anders. Je kunt je kadootje natuurlijk aan de deur geven of op de stoep zetten, maar echt safe zit je bij een online kadoservice. Hoe leuk is het om eerst na de geboorte een kadootje te laten bezorgen bij de kersverse ouders en op een later (veilig) moment nog even langs te gaan, hetzij fysiek, voor het raam of digitaal.

Ken je de webshop PSikhouvanjou? Hun kadoservice is gratis en ze bieden ook ruimte voor persoonlijke wensen, bijvoorbeeld als je een speciale boodschap wilt toevoegen. Zo geregeld en geheel coronaproof! De webshop biedt een ruime keuze aan mooie producten van de beste merken gericht op baby en kind.

7x kraamkado’s waarmee je gaat scoren

De keuze is reuze op kraamkado-gebied! Wat geef je een nieuwbakken mama? Wat vindt ze écht leuk? En wat is nog origineel? Mocht de mama in kwestie geen wensenlijstje bij je gedropt hebben, dan is wat extra inspiratie altijd fijn. Daarom voor jou een lijstje met ideeën. Sharing is caring!

1. Een beloning voor de kersverse moeder zelf!

Natuurlijk verdient de kersverse mama wat extra aandacht. Ze heeft tenslotte negen maanden haar uiterste best gedaan om de kleine te voldragen en heeft zojuist ook de bevalling getrotseerd. Waar maak je haar blij mee? Wat dacht je van een toffe mom bag van Studio Noos. Deze no-nonense luiertas heb je in diverse kleuruitvoeringen en biedt genoeg ruimte voor alle items die bij haar nieuwe levensstijl horen. Leuk om samen met vriendinnen te geven en nog wat kadootjes in te verstoppen, bijvoorbeeld de bijpassende zachte pouche (etui). Interessant weetje: de items van Studio Noos worden handgemaakt door een stichting in Nederland die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

2. Frozen food of afhaaltegoed

Oké, dit bestel je niet online en is wat meer gedoe. Maar dit wint wel de originaliteitsprijs. Een pas bevallen vriendin vertelde laatst hoe blij ze was met wat ingevroren maaltijden die iemand kwam brengen. De kraamtijd is al intens genoeg en hoe lekker is het dan als je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Ben je niet zo’n keukenprinses? Dan kun je natuurlijk ook een tegoedbon voor een afhaalservice uit de buurt geven of opsturen. Sushi, biefstuk, ja lieve vriendin het mag weer!

3. Houten speelgoed

Houten speelgoed is altijd welkom. Het gaat lang mee, maakt doorgaans geen (irritante) geluidjes en je hebt ze in allerlei leuke vormen en stijlen. Wat dacht je van een leuk trekfiguur, hippe rammelaar of stapeltoren? Juist!

4. Kraamkado met dé naam

It’s all in the name. Een kadootje geven waar de naam van de pasgeboren spruit op staat, is altijd leuk en origineel. Van boekjes, lampjes, mutjes, badjasjes, sterrenhemels tot kapstokjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, het bestaat en is eenvoudig online te regelen. Succes gegarandeerd!

5. Natuurlijk kinderservies van bamboe

Ook zeker een origineel en populair kado is kinderservies. Die heeft de mama in kwestie vaak zelf nog niet aangeschaft. Je hebt hele mooie kinderservies gift sets gemaakt van bamboe. En wat dacht je van siliconen slabbers? Je hebt ze in de leukste uitvoeringen én ze zijn in een handomdraai weer schoon. Een musthave bij een toekomstige smeerboel met de kleine!

6. Stylish opbergmand

Ook een kado waar je misschien niet direct aan denkt: een opbergmand. Hier kan de kersverse mama haar groeiende assortiment speelgoed en knuffels op geheel stylish verantwoorde wijze voortaan kwijt. Je hebt opbergmanden in heel veel leuke soorten en maten. Gemaakt van natuurlijke materialen tot stoffen varianten met speelse designs. Opruimen wordt zo toch nét iets leuker. Tip: stop er nog een kleine verrassing in.

7. Hemelse verzorging

Tot slot, is de categorie babyverzorging ook altijd een hot topic. Geef hydrofielen doeken in passende printjes of ga voor een lief speendoekje met bijvoorbeeld een Bibs speentje.Tip: stel een pakketje samen met diverse items voor mama en kind. Stop daar bijvoorbeeld 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten in die hemels ruiken en direct gebruikt kunnen worden na de geboorte. Hier vind je mooie merken in prachtige verpakkingen. Wie wordt daar nou niet blij van? Precies!

Tip! Kijk hier voor meer kraamkado-inspiratie_

Geschreven door Dionne