9x de beste smoesjes om je zwangerschap verborgen te houden

9x de beste smoesjes om je zwangerschap verborgen te houden

Een tijdje terug vroeg WIJ op Facebook wat jullie meest gebruikte smoesjes waren om je zwangerschap verborgen te houden. En daar kwamen hƩƩl veel reacties op. Dus nu (leer en schrijf mee): 9x de beste smoesjes om je zwangerschap verborgen te houden.

1. Stoppen met roken

Als je altijd rookt, ineens stopt Ć©n in een bepaalde fase van je leven zit, kunnen mensen iets gaan verwachten. Beste smoes? Stoptober! Of verzin je eigen challenge: “Ik heb besloten om in ieder geval een maand de sigaret te laten liggen, is toch ook veel beter voor me?”

2. Drankjes 0.0

Een gezellige avond met vrienden op de planning? Daar hoort vaak een alcoholisch drankje bij, maar dat doe je niet als je zwanger bent. Leid ze om de tuin: zorg dat het bij jou thuis is en giet een 0.0% variant over in een ‘gewoon flesje’ (bijvoorbeeld Jillz of bier).

3. Kater faken!

Krijg je vrienden op bezoek en heb je geen zin in gehannes met over-en-weer gegiet? Zet dan twee lege flessen wijn in de hoek van de keuken en doe alsof je een kater hebt van de vorige dag en Ć©cht nog even geen alcohol kan zien.

4. Antibioticakuurtje

Een veelgebruikte smoes: doen alsof je aan een antibiotica kuurtje zit. Daarbij mag je natuurlijk niet drinken.

5. Medicijnen

Of een ander soort medicijnen waarbij je geen alcohol mag drinken. “Ben ik ineens gediagnosticeerd met ADHD” (ofzo).

6. “Nee, bedankt”

Je kunt natuurlijk ook gewoon nog zeggen dat je iets niet lust: “Nee, dank je. Ik houd helemaal niet van carpaccio” (alleen een beetje lastig als je dat een maand ervoor nog wel zat te verorberen).

7. Detox-kuurtje

Ook een goeie: doen alsof je aan een detox-kuurtje zit. Dan mag je alleen ook geen hapjes. Kan een voordeel zijn (goed excuus voor lekkere rauwe hammetjes en goede kazen), maar het kan ook een nadeel zijn (je mag al niks en nu zelfs geen chippie - zit je echt de hele avond aan het water).

8. BOB!

“Vandaag ben ik echt een keertje de bob. Kan mijn partner lekker bier drinken.” Legitiem excuus, denken we zo.

9. Aan de lijn

Beginnend buikje Ć©n geen alcohol? Doe alsof je aan de lijn bent: “Moet je kijken joh, er moet echt wat af” (niemand die weet dat er de komende maanden alleen nog maar meer bij zal komen).

Lees ook: Kelly verborg het begin van haar zwangerschap zĆ³

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com