7x wat er wél heel erg leuk is aan zwanger zijn (ja, echt!)

7x wat er wél heel erg leuk is aan zwanger zijn (ja, echt!)

Ik ben 37 weken zwanger. Ik hijs me in mijn mooie zwangerschapsjurk, trek hippe ballerina’s aan en we vertrekken naar een vrienden. Tegen iedereen die ernaar vraagt roep ik hard dat ik er klaar mee ben. Kennelijk heeft ons kleine meisje dit gehoord, want vier dagen later besloot zij niet langer in mijn buik te willen wonen maar de wijde wereld te willen zien.

Geschreven door Monica

Nu, drie weken na haar geboorte, herinner ik me de zwangerschapskwaaltjes maar al te goed. En klagen, dat doe ik graag. Maar, laten we eerlijk zijn: dit was wel de meest bijzondere periode uit mijn leven tot nu toe. Dus hierbij een stukje positief denken en waarom zwanger zijn echt wel leuk is, vooral voor degenen die nog wat weken te gaan hebben!

1. De veranderingen aan mijn lijf

De downsides kennen we allemaal, maar hoe bijzonder is het dat de natuur dit nog steeds allemaal zelf regelt? Van melkproductie, tot weker wordende botten om de bevalling zo makkelijk mogelijk te maken… Ik vind het prachtig dat dit soort processen, in deze maakbare wereld, zich nog steeds niet laten beïnvloeden. En dit komt van een enorme controlfreak.

2. Bye bye scheermes

Als je er niet bij kan, kan je er niet bij. En dan bedoel ik mijn benen, no worries. Lekker belangrijk, laat dat wintervachtje lekker staan. Even geen gedoe in de douche, geen stukgetrokken hielen en geen gemiste strookjes haar. Manlief vond het geen probleem. En ben je zwanger in de zomer, dan is daar de schoonheidsspecialiste die graag je benen harst. En de rest ook, waarschijnlijk.

3. Dik word ik toch wel!

Dat was mijn, vond ik zelf, briljante excuus om een extra stukje chocola te pakken, of een koekje, of wat chips. Natuurlijk lette ik op dat ik niet te veel nam, want ik wilde ook weer niet te veel aankomen. Maar met jezelf verwennen is niets mis.

4. Behulpzame en lieve mensen om me heen

Manlief ontpopte zich tot een ware Hennie Huisman en nam het complete huishouden van me over, met uitzondering van wat lichte taken die ik nog wel kon uitvoeren. Vriendinnen die spontaan in mijn keukenkastjes doken om zelf drinken in te schenken en te koken. Moeders die kwamen schoonmaken en de boodschappen inpakten. Ik moest er even aan wennen (want, controlfreak) maar wat fijn om je zo te laten verwennen.

5. Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Om te beginnen vond ik het mega leuk om alvast te gaan shoppen voor het frummeltje in mijn buik, van kleertjes tot spulletjes voor de kinderkamer. Ik moest mezelf af en toe een halt toeroepen, anders zouden we er financieel op leeggelopen zijn. Verder moest ik na ongeveer twintig weken ook eraan gaan geloven: mijn broeken paste niet meer en t-shirtjes hingen zielig open aan de onderkant. Dus een nieuwe garderobe! Super leuk vond ik het, om te zoeken naar mooie en betaalbare zwangerschapskleding. Met goed zittende en mooie kleding voelde ik me automatisch een stuk beter en mooier zwanger.

6. Mijn lever is blij met mij

Roseetjes op een terrasje, in de tuin, bij het eten, tussendoor, bij een spelletje; likeurtjes op een feestje; proseccootjes om te proosten… I like it. Maarja, echt goed is het niet voor je. Dus hoe erg is het om een periode de alcohol te laten staan? Je doet je kleintje er goed mee en je lever kan ook een periode lekker detoxen.

7. Bye bye menstruatie, tot over heel lang

Need I say more?

Lees ook: Zwanger, misselijk en honger als een paard

Beeld: iStock.com