7x babyproducten waarop je makkelijk kunt besparen

7x babyproducten waarop je makkelijk kunt besparen

Dat baby’s veel geld kosten hoef ik je vast niet uit te leggen. Eenmaal zwanger baan je je een weg door de babywinkels waar men je doet geloven dat je werkelijk álles nodig hebt. Ik sloeg letterlijk álles in wat er op de babyuitzetlijsten stond die ik tegenkwam. Achteraf had ik best wat minder kunnen kopen. Je bespaart een hoop geld door een aantal spullen simpelweg niet, of minder te kopen. Ik zet er zeven voor je op een rijtje.

Geschreven door Johanna

1. Vestjes met capuchon

Baby’s zien er zo ontzettend stoer uit in een vestje met een capuchon, dus daar kocht ik een aantal van. Op dag twee na de geboorte van onze dochter wilde ik haar zo’n vestje aantrekken toen de kraamverzorgende zei: “Heb je ook iets zonder capuchon? Dit ligt voor haar niet zo lekker”. Daar had ik dus nooit aan gedacht. Baby’s liggen, zeker als ze nog zo klein zijn, met name op de rug. Alle kleding in de kleinste maten met capuchons, knoopjes op de rug en andere gekke frutsels kun je dus gewoon laten liggen in de winkel.

2. Badthermometer

Hup, stop je elleboog in het water en je voelt direct of het badwater warm genoeg is. Heb jij geen thermometer voor nodig!

3. Spuugdoekjes

Heb je wel eens het formaat van een spuugdoekje bekeken? Ik moet nog zien dat de eerste baby het presteert om precies in zo’n klein vakje te spugen. Na een paar weken gaf ik het op en gebruikte ik voor het boertje na het drinken al snel alleen nog maar hydrofiele doeken. De spuugdoekjes (waar ik er misschien wel twintig van had) gebruik ik nu alleen nog maar om eens een mondje af te vegen. Meer dan twee heb je hier dus echt niet van nodig.

4. Badjas

Het ziet er natuurlijk enorm schattig uit, maar tot je kind echt stevig rechtop kan zitten gebruik je een badjas gewoon niet. Niet kopen dus.

5. Shampoo

Veel baby’s worden geboren met een kaal koppie. Zelfs al is er wat haar, driftig het haar wassen met shampoo is niet bepaald nodig. Wassen met water is voldoende. Zodra het haar wat dikker begint te worden kun je beginnen met shampoo, maar zelfs dan is het nog niet nodig om dat iedere dag te doen.

6. Haarborstel

Oké, er zijn baby’s die geboren worden met kapsels waar hun vaders jaloers op zijn. Voor hen is een haarborstel geen overbodige luxe. Aangezien je daar vaak pas bij de bevalling achter komt, is het niet noodzakelijk om vooraf al een haarborstel voor je baby te kopen. Mocht je kleine toch een enorme coupe hebben, kun je een borstel prima als kraamcadeautje vragen of alsnog aanschaffen.

7. Luieraanbiedingen of wasbare luiers

Waarschijnlijk is het aanschaffen van luiers voor jou de grootste kostenpost, gedurende het eerste jaar van je kind. Heel voor de hand liggend, maar echt een flinke besparing is profiteren van luieraanbiedingen. Dat scheelt echt. Je kunt er ook voor kiezen om wasbare luiers aan te schaffen. Deze zijn duur in aanschaf, maar zorgen op de langere termijn voor een enorme kostenbesparing! Zeker als je later nog meer kinderen krijgt die ze ook gaan gebruiken, dan is het de investering wel waard geweest! Nog een voordeel: het schijnt dat je kind eerder zindelijk is, wanneer hij of zij wasbare luiers gebruikt.

Lees ook: Dit vinden jullie de 10 meest nutteloze babyitems

Beeld: iStock.com