5x hier kijk je smachtend naar uit tijdens je zwangerschap

5x hier kijk je smachtend naar uit tijdens je zwangerschap

Natuurlijk kijk je tijdens je zwangerschap onwijs uit naar het moment dat je de kleine in je armen kunt sluiten. Dat je kunt zien hoe je baby eruit ziet en hoe hij klinkt. Een prachtig moment, maar er zijn nog wel meer dingen waar je tijdens je zwangerschap naar uitkijkt.

Geschreven door Redactie

Alles weer kunnen eten en drinken

Met een kleintje in je buik krijg je ook direct te maken met een lijstje van verboden eten en drinken. Nu zal je niet alles op deze lijst missen, maar er zit vast iets tussen wat je graag eet en drinkt. Een avond ongestoord sushi naar binnen werken kun je wel vergeten met al die rauwe vis. Ontdek hier welke sushi wƩl kan.

Ook rauw en rood vlees zijn echt een no-go; lunchen met een broodje ossenworst of filet americain? Een carpaccio voorgerecht? Nope, deze gerechten moet je negen maanden afwijzen. En als je dan gezellig met de meiden op het terras zit mag jij een frisje voor jezelf bestellen, de wijn en cocktails komen er bij jou niet meer in. Eerlijk is eerlijk, na 9 maanden etiketten checken van je smeerkaas tot aan je keelpastilles kijk je wel uit naar de tijd dat dit niet meer nodig is. Zet al dat verboden voedsel maar op je wishlist voor na de bevalling, dan geniet je er extra van!

Alles onder je buik bestaat weer

Aan het begin van je zwangerschap is dit nog geen probleem, maar zodra je buik groter wordt verdwijnt de wereld eronder. Je kunt het niet meer zien of je kan er niet meer bij. Van je eigen teennagels niet meer kunnen knippen tot je down-under op gevoel moeten scheren, heerlijk als dat weer normaal kan als je bevallen bent. En als je iets laat vallen pak je dat straks ook weer een stuk makkelijker van de grond.

Al je gewone kleding weer dragen

Je favoriete sweater, je sport outfit en dat ene leuke jurkje. Ze hangen de laatste maanden te verstoffen in je kast, want om je mooie zwangere buik past niks meer. Tijdens de maanden dat je buik het grootst is ben je uit te tekenen in een oversized sweater en een comfortabele legging, de bekende zwangerschapsoutfit. Niet echt fashionable, maar het zit wel heerlijk en dat is nu belangrijk, toch kijk je er wel weer naar uit om weer eens iets anders uit je kast aan te doen.

Normaal bewegen en sporten

Of je nou een heel sportief leven had of niet, feit blijft dat het hele bewegen een dingetje gaat worden zodra je zwangerschap zijn eind nadert. Zijwaarts uit je bed rollen, lopen als een pinguĆÆn en niet goed kunnen bukken zijn het nieuwe normaal. Soms is het niet anders, maar hoe fijn is het als die grote, onhandige buik straks weer weg is en je gewoon kunt bewegen? Een paar weken na de bevalling kun je weer lekker je sport oppakken en is het pinguĆÆnloopje ook verleden tijd. En oja, stiekem verlang je ook wel weer naar meer variatie tijdens de intieme momenten met je partner.

Helaas mag je de kattenbak na negen maanden ook weer verschonen en is ook tuinieren geen verboden activiteit meer. Maar het allermooiste waar je naar uit kunt kijken is het ontmoeten van jullie kleintje! En wat is 9 maanden op een heel leven? Dat overleef je best zonder gelakte teennagels, sushi en cocktails.

Beeld: iStock.com