5x de leukste manieren om je zwangerschap bekend te maken

5x de leukste manieren om je zwangerschap bekend te maken

Een positieve zwangerschapstest in handen? Your life is going to change! Hartstikke leuk om de komende tijd alles met je familie en vrienden te kunnen delen over de eerste zwangerschapssymptomen, veranderingen van je lichaam en jouw baby’s eerste schopjes. Maar wel nadat je jouw zwangerschap bekend hebt gemaakt. Sommige dames willen het vanaf de positieve test al van de daken schreeuwen, anderen wachten liever op de eerste echo. Dit is aan jou. Voor als het moment daar is, hebben we op de redactie een aantal leuke ideeën voor je verzameld!

Geschreven door Redactie

Spelletjesavond

Ben jij gek op spelletjes en puzzels? Dan is deze bekendmaking echt wat voor jou! Maak een leuke foto van jullie als aanstaande ouders met een zwangerschapstest, jullie handen met babyschoentjes erin of een foto dat jullie beschuit met roze en blauwe muisjes eten. Je kunt van alles verzinnen, mooi, grappig of gewoon lief. Daarna laat je deze afdrukken op een fotopuzzel en laat je familie of vrienden deze puzzel in elkaar zetten. Eens zien hoe snel ze doorhebben dat dit geen gewone puzzel is. En hoe meer stukjes, hoe langer het duurt natuurlijk. (Oehhh, kun je zélf wel tegen die spanning?)

zwangerschap-aankondigen-puzzel

Wijntje doen?

Dit is een leuke bekendmaking die je kunt gebruiken bij je vriendinnen. Houden jullie er wel van om gezellig een wijntje te doen met z’n allen? Dat zit er nu voorlopig niet meer in. De gezelligheid wel, het wijntje niet. Geef je vriendinnen een fles wijn met de opmerking dat je de fles aan hen geeft omdat jij die de komende negen maanden niet meer mag drinken. Je kunt ook een mooi label maken en die op de fles plakken. Kies bijvoorbeeld voor een blauw met roze achtergrond of kies een grappige naam voor je wijn en zet er een icoontje op dat hij niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Eens zien hoe snel ze naast je staan je juichen, om daarna te proosten, met appelsap!

zwangerschap-aankondigen-wijn

Broer of zus in de spotlight

Jullie kind wordt grote broer of zus, hoe leuk is het om hem dan ook een bijzondere taak te geven tijdens het bekendmaken van de volgende zwangerschap? Trek een shirt aan met ‘Ik word grote broer/zus’ of laat je kind binnenkomen met roze en blauwe ballonnen terwijl je ergens op bezoek gaat. Voor familie en vrienden verder weg kun je een leuke fotokaart sturen waarop jullie kind bekend maakt grote broer of zus te worden.

zwangerschap-aankondigen-bord-broer-zus

Op de koffie

Nodig vrienden uit voor een heerlijk kopje koffie, een bijzondere koffie, en nee dat ligt niet aan de koffiebonen. Zodra je visite de laatste slok opdrinkt komt jouw verrassingsboodschap tevoorschijn. Dit is ook nog eens makkelijk zelf te maken. Koop koffiekopjes met een witte binnenkant en een setje gekleurde porseleinstiften. Schrijf aan de binnenkant op de bodem een tekst als ‘Je wordt opa’, ‘Fien wordt grote zus’ of ‘Ik ben zwanger!’. Dit verwacht niemand te zien als de koffie op is.

zwangerschap-aankondiging-oma

Let’s get social!

Nadat de belangrijkste mensen in je omgeving op de hoogte zijn gebracht, is het ook wel leuk om het op je social media accounts te plaatsen. Maak een grappige video voor TikTok, een mooie foto voor Instagram en verzin een grappige tekst voor op Facebook en iedereen die je kent is op de hoogte van jullie gezinsuitbreiding! Je kunt op Instagram bijvoorbeeld al een poll aanmaken of je volgers denken dat er een meisje of jongen aankomt. Ook leuk om later nog eens alle reacties terug te lezen.

Zo deden WIJ-volgers het

En tot slot: zo deelden WIJ-volgers op Facebook hoe zij hun zwangerschap bekend gemaakt hebben.

Maaike:Wij deelden een foto van een strand met slippers en dan voor ons een setje met onze naam en geboortejaar en daarna een paar kleine slippers met vraagtekens en het jaartal.

Sandra:Onze oudste dochter ging in de keuken tussen de bakspulletjes op de foto terwijl ze een recept las. Voor de oplettende lezer was dit het recept voor een baby!

baby-recept

Kim:Bij de eerste hebben we spenen laten maken met teksten als: I love oma , I love opa en I love tante en voor de ooms Stoere Oom.”

Penelope:Bij de oudste hebben we de twee oma’s een schort gegeven met ‘Ik word Oma!’

Anissa:Ik deelde een foto van mijn auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats speciaal voor zwangere vrouwen.

zwangeren-parkeerplaats

Kim:Ik heb een advertentie in de brievenbus gestopt bij mijn schoonouders waarop we onszelf als koppel voorstelden als iemand op zoek naar een goede oppas, speelkameraad, etc. Pas op het einde van de advertentie vermeldde ik de achternaam van ons kind. Het heeft wel even geduurd voor het kwartje viel "

Marianne:Ik heb een fotoshoot gedaan met onze herdershond. De verschillende foto’s heb ik gedeeld met iedereen

hond-zwangerschapsaankondiging

Sammy-Jo: “Bij de eerste hadden we onze teckel tussen allemaal babyspulletjes gezet met een speen op zijn hoofd. En deoto in een fotolijstje gegeven aan de familie.”

Syl:Mijn vriend is een fanatieke gamer, dus wij hadden twee gamecontrollers en de derde speler stond op loading.”

Priscilla:Nergens knoeit het zo fijn als bij opa en oma

zwangerschap-bekend-maken

Daniélla:Zo hebben wij het in Harry Potter stijl bekend gemaakt!

idee-harry-potter-zwangerschap
Beeld: iStock.com/skynesher, Andrej Filipovic, jacoblund, sdominic, wundervisuals