10x wat mensen zeggen als je binnen een jaar zwanger wordt van een tweede

10x wat mensen zeggen als je binnen een jaar zwanger wordt van een tweede

Hoera! Ik ben weer zwanger. Negen maanden na de geboorte van onze dochter Lauren hield ik een positieve test in mijn handen. Best snel dus. Té snel, vinden sommigen. Want in tegenstelling tot de louter jubelende reacties bij de bekendmaking van mijn eerste zwangerschap, is nu niet iedereen onverdeeld enthousiast …

Geschreven door Maaike

1. Dat is snel

Snel, snel, wat heet snel. Misschien is het naar Nederlandse begrippen wel snel, gezien de norm om ons heen lijkt te zijn om te wachten tot je kind minimaal 1 is. Maar ik had ook na een maand alweer zwanger kunnen zijn natuurlijk, alles is relatief.

2. Je oudste is nog wel jong dan hé …

Waarna vaak een relaas volgt over dat de oudste dan bij geboorte van nummer twee nog niet goed kan lopen, we straks twee kinderen hebben die niet doorslapen of twee keer zoveel luiers moeten verschonen.

3. Leuk hoor, maarreh … dat worden wel tropenjaren.

Pittige tropenjaren, wel te verstaan.

4. Wat? Nu al? Nou ik ben echt hééél blij dat wij vijf jaar hebben gewacht met de tweede hoor, want…

Nou, wij dus niet, en ik zal je over vijf jaar laten weten of we blij zijn of niet. Anders sturen we #2 gewoon terug.

5. Zo! Jullie houden de vaart erin!

Al dan niet vergezeld met dubieuze seksbewegingen.

6. Sterkte met dit nieuws

What?!? Ja, echt gehoord. Oké, diegene die het zei was niet echt een kindervriend. Hij kan zich waarschijnlijk sowieso niks ergens voorstellen dan niet één, maar twee schreeuwende kleine kinderen.

7. Vinden jullie dat niet zielig voor je oudste, dat ze nu maar zo kort alle aandacht krijgt?

Ja, dat vind ik best wel zielig ja. Ik kan me nu sowieso niet voorstellen dat ik mijn aandacht óóit over twee kinderen kan verdelen. Of dat ik een ander kind net zo leuk ga vinden als Lauren. Maar dat schijnt uiteindelijk allemaal goed te komen. Daarbij: de jongste krijgt nooit in zijn of haar leventje ALLE aandacht. Dus die 1,5 jaar heeft Lauren toch maar mooi in the pocket.

8. Was het een ongelukje?

Wat eigenlijk gewoon nóóit een goed idee is om te vragen.

9. Zijn jullie er blij mee?

Dat kon je niet afleiden aan onze glunderende gezichten?

10. Wat leuk! Gefeliciteerd!!!

Gelukkig toch nog met stip op één.

Lees ook: Dit zijn de 10 allerslechtste adviezen die jullie als moeder ooit kregen

Beeld: iStock.com