10x zeg dit níet tegen iemand die zwanger probeert te worden

10x zeg dit níet tegen iemand die zwanger probeert te worden

Behoor jij tot de 80% van de stellen met een kinderwens die het lukt om binnen één jaar zwanger te worden? Zeg dit dan vooral niet tegen de overige 20% bij wie dat niet lukt.

1. Is het al gelukt?

Een vraag die regelmatig gesteld word als je omgeving op de hoogte is van de problemen. Het is lief bedoeld maar op een gegeven moment gaat het irriteren.

2. Wij hoeven elkaar maar aan te kijken en ik ben zwanger!

Ja, deze heb ik heel vaak gehoord. Het doet niet alleen pijn aan je oren maar ook aan je hart. Want je wilt niets liever dan zwanger worden en zo wordt bevestigd hoe slecht het gesteld is met je vruchtbaarheid.

3. Kind maak je niet druk, je bent nog jong.

Je er niet druk om maken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je er dag en nacht mee bezig bent. Jong? Ja. Maar niemand weet hoe lang dit gaat duren als het überhaupt al mag lukken en de tijd tikt wel door.

4. Als je de slapeloze nachten gaat ervaren zal je deze tijd nog missen.

Serieus? Ik zal deze tijd gaan missen als kiespijn. Geef mij de slapeloze nachten maar die veroorzaakt worden door een baby in plaats van deprimerende hersenspinsels omdat het niet lukt.

5. Anders richt je je toch eerst nog even op je carrière?

Neehee! Ik wil geen promotie krijgen, ik wil moeder worden.

6. Je bent vast al met hormonen bezig, je hebt zo’n bolle toet.

Oke, ik weet het. Ik ben wat voller geworden maar dat komt niet door hormonen in welke vorm dan ook. Het komt door de chocola die mij troost als zwanger worden weer onmogelijk lijkt of als er weer een lompe reactie naar mijn hoofd gegooid word.

7. Mijn zus haar buurvrouw en daar weer een nichtje van was wel 8 jaar bezig, alles geprobeerd en toen werd ze spontaan zwanger!

Oh ja, deze geeft hoop hoor… De kans dat het na zo’n lange tijd wel lukt is kleiner dan dat het niet lukt.

Iedere babywinkel loop ik binnen. Ik kwijl bij al die schattige mini kleertjes, pak ze vast en leg ze weer terug. Ik zou dolgraag een gat in mijn portemonnee shoppen omdat er een baby komt.

9. Ja ik werd verrast met een babyshower, ik kan wel begrijpen waarom je er niet bij was.

Wat? Babyshower? Ik heb geen uitnodiging gezien. Zelfs de zwangeren proberen mij te vermijden uit goede bedoelingen. Doe dit niet!

10. Je mag de baby wel even vast houden maar niet stiekem stelen hé!

Ha-ha…ha. Erg grappig, dankjewel. Laat maar. Hou haar zelf maar vast.

Wat kun je dan wél zeggen?

Eigenlijk niet zo heel veel om eerlijk te zijn. Wees een luisterend oor en ren met chocola naar haar toe op de donkerste momenten. Dat had ik enorm gewaardeerd.

Volg je WIJ al op Instagram?

Beeld: iStock.com