Zeg volle maan wat doe jij met mijn kinderen?

Zeg volle maan wat doe jij met mijn kinderen?

Mijn kinderen zijn hartstikke hyperactief en strontvervelend vandaag. Ik kom tot de ontdekking dat het volle maan is vandaag. Hij schijnt als een reusachtige studiolamp op onze aardbol. Kortom, het is weer zover.

Geschreven door Annette

Elke maand laat ik mij er weer door verrassen. Dan veranderen mijn kinderen van lieve, schattige, begripvolle kleine ventjes (meestal ten minste) in een soort weerwolfachtige wezens die maar niet stil zijn te krijgen. De hele dag zitten ze elkaar te irriteren, schoppen, slaan en rennen als een bezetene door het huis met een stemgeluid als een brandalarm.

Talloze keren uit bed

’s Avonds komen ze talloze keren uit bed, ze kunnen niet slapen, hebben dorst of zitten gewoon doodstil, rechtop in bed voor zich uit te staren. Ontzettend creepy, wanneer je even om het hoekje wil kijken waarom het eindelijk stil is en twee paar pikzwarte ogen je roerloos aankijken. Als ik dan even uit het raam gluur, zie ik al waardoor het komt. Ja hoor, het is volle maan. Ik had het kunnen weten.

Ervan overtuigd dat de volle maan verantwoordelijk is voor de plotselinge en tijdelijke transformatie van mijn kinderen, ik kan er namelijk de klok op gelijk zetten, zoek ik online naar onderzoeken die dit onderbouwen en wat blijkt? De volle maan en de activiteit van kinderen hebben geen bal met elkaar te maken.

Vijf minuten korter slapen

Zo beweren de onderzoekers van het Eastern Ontario Research Instituut ten minste. Uit hun onderzoek uit 2016 blijkt dat kinderen gemiddeld vijf minuten korter slapen wanneer het volle maan is, maar dat is dan ook de enige afwijking die ze konden vinden.

Daarnaast weten ze ook niet waarom de kinderen korter slapen, aangezien we in een tijd leven met veel lichtvervuiling en een iets helderder maan zou dat geen verschil moeten maken. Vooral niet wanneer je verduisterende gordijnen hebt, zoals wij.

Hoeveel invloed heeft de volle maan?

Mijn ervaring is toch echt anders dan wat de onderzoekers beweren. Zodra het volle maan is, lig ik net als de kinderen te woelen en te draaien in mijn bed. Eeuwenlang wordt er al geroepen dat de maan allerlei gedragsveranderingen teweeg brengt, dat er meer baby’s geboren worden tijdens een volle maan en dat je hormonale huishouding sterk op de maan reageert. De wetenschappers hebben de link nog niet gevonden, maar dat betekent natuurlijk niet dat er daarom geen invloed is.

Het is of de maan, of mijn kinderen die gewoon eens per maand knettergek worden. Dat kan natuurlijk ook nog.

Lees ook: Dit is de allerbeste slaaptip ooit. Bij mijn kinderen werkt het echt!

Beeld: iStock.com