Vakantiedrama: hoe de lievelingsknuffel uit onze hotelkamer verdween

Vakantiedrama: hoe de lievelingsknuffel uit onze hotelkamer verdween

Mijn kinderen hebben allebei een knuffel waar zij het allerliefste mee in slaap vallen. Om te voorkomen dat deze knuffels kwijtraken of heel vies worden, mogen ze niet mee boodschappen doen, naar school en de speeltuin. We hebben één regel voor deze lievelingsknuffels en dat is dat ze altijd thuis blijven. Behalve als onze kinderen uit logeren gaan of als we op vakantie gaan; dan mogen ze mee. En zo gaan de knuffels mee naar Griekenland, waar ze natuurlijk ook op de kamer moeten blijven. Wat kan er misgaan?

Geschreven door Nadia

Schiphol-chaos en zoekgeraakte bagage

Als wij op vakantie gaan, is er chaos op Schiphol, mega veel bagage blijft achter op diverse vliegvelden en mensen raken spullen kwijt. Daarom besluit ik dat de knuffels tijdens de vliegreis mee gaan als handbagage, zo kunnen ze niet kwijtraken in deze bagage ellende. De knuffels zijn namelijk niet meer te vervangen, omdat mijn dochter mijn knuffelaapje van vroeger heeft en mijn zoon het tijgertje. Tijger en Aapje - lekker makkelijk die namen - waren vroeger mijn lievelingsknuffels. Ik heb ze gekregen toen ik 3 en 5 jaar oud was en heb ze altijd bewaard. Daarom vind ik het extra mooi dat juist deze knuffels ook de lievelingsknuffels van mijn kinderen zijn geworden, aangezien ze allebei in hun korte leventje verschillende knuffels hebben gekregen van familie en vrienden. En oké, ook kermisexploitanten hebben een grote bijdrage in de groter groeiende berg knuffels.

Knuffels komen aan in Griekenland

Loppie en Tijgie, zoals ze nu heten, worden bij de douane even stevig geknuffeld door de security zodat zij ondertussen kunnen voelen dat we er niets in mee smokkelen en mogen dan mee het vliegtuig in. Ze gedragen zich gelukkig goed en ook in de bustransfer kijken Loppie en Tijgie hun ogen uit, ze zijn voor het eerst in Griekenland en komen veilig aan in het hotel. We spreken af met de kinderen dat de knuffels in de hotelkamer moeten blijven en niet mee naar buiten mogen, want als we ze hier in Griekenland kwijtraken kunnen we ze niet meer terugvinden. En dat is prima. Een aantal dagen gaan voorbij en elke nacht slapen de kinderen heerlijk met de knuffels aan hun zijde.

Loppie is verdwenen

We komen terug van de kinderdisco en de kinderen zijn helemaal moe van weer een leuke vakantiedag. Ze liggen in bed als onze dochter zegt dat haar knuffel niet in bed ligt. Ik kijk onder het bed, schudt de dekens uit, check de andere bedden, maar nergens is een glimp van de apenknuffel te bekennen. Ik snap er niks van en ga nog een keer de hele hotelkamer door, nergens is Loppie.

Ondertussen begint onze dochter te huilen en krijg ik ook een beetje paniek, het enige wat ik mij kan bedenken is dat Loppie is ontvoerd door de dames van de schoonmaak die vanmiddag zijn geweest. Ik bel de receptie en leg de situatie uit. De dame van de receptie zegt dat als er spullen tussen de was zitten dat die morgenochtend af te halen zijn bij de receptie. Ze verzekerd mij dat spullen nooit weggegooid worden en dat de wasserette enkel van hun hotel is, dus alle spullen komen terug. Ik vertel aan mijn dochter dat Loppie per ongeluk is meegenomen in het beddengoed. En dat hij meegenomen is naar de wasserij, waar de kleine knuffelaap een onvergetelijk avontuur beleefd. Hij belandde tussen de lakens en handdoeken, draaide rond in de wasmachine en genoot van een warm bubbelbad en een droogsessie waardoor hij weer helemaal fluffy zou worden. Na zijn onverwachte wellnessdagje zal hij weer terugkomen.

Ondertussen hoop ik maar dat Loppie de mega wasmachine overleefd, hij is tenslotte al iets van 30 jaar oud. Ik vind het ondertussen ook zo stom, zijn wij zo voorzichtig met die knuffels en zijn we hem alsnog kwijt door iemand anders …

De hoteltelefoon gaat

Met hoop neem ik de telefoon op, want wie anders dan de receptie zou ons anders om dit tijdstip bellen op de hoteltelefoon? De dame aan de lijn zegt dat er een wit aapje is gebracht uit de was, maar ‘ze weet niet zeker of dat onze aap is’. Ik zeg dat ik er meteen aankom en ik weet eigenlijk al dat het onze aap is, want hoe groot is de kans dat iemand anders in dat hotel op die dag ook een witte aap is kwijtgeraakt? Ongeveer rennend ga ik naar de receptie en jahoor, op de balie zit onze Loppie, verpakt in een plastic zakje, helemaal fris gewassen en ontspannen na zijn spa-sessie.

Zo blij als een kind neem ik mijn oude knuffel mee naar de hotelkamer om hem bij onze dochter te leggen, nadat ik hem zelf stiekem ook even een dikke knuffel heb gegeven. Je snapt wel dat de knuffels de ochtenden die volgden meteen op de tafel werden gezet, zodat dit niet nog eens kon gebeuren.

Tot slot nog wat tips om knuffeldrama’s op vakantie te voorkomen:

  • Maak een foto van de knuffel, mocht hij kwijtraken kan je hem laten zien
  • Strijk/schrijf een telefoonnummer op het waslabel/merklabel
  • Neem de knuffel niet mee naar openbare plekken
  • Laat de knuffel niet in bed liggen na het slapen om onze situatie te voorkomen

Lees ook: En dan raakt de lievelingsknuffel van je kind zoek