De leukste lenteknutsels om te maken met je kind

De leukste lenteknutsels om te maken met je kind

Knutselen met je kinderen is niet alleen leuk in de winter als het buiten koud en guur is. Ook als het lekker weer is, is knutselen een perfecte manier om quality time te hebben. In deze blog deel ik inspirerende en eenvoudige knutselideeën die je samen met je kinderen kunt maken in de lente. Dus, pak de knutselspullen erbij en laten we aan de slag gaan!

Geschreven door Nadia

Eerst naar buiten!

Als het mooi weer is, dan wil ik daar graag van genieten. Even lekker eruit, wandelen door het park, een rondje fietsen of naar de speeltuin. Onderweg plukt mijn dochter graag allerlei bloemetjes en dat bracht mij op een idee om een knutselwerkje te maken met bloemen, dat kun je met lekker weer zelfs buiten doen.

Ketting van madeliefjes

Ik denk dat de meesten van ons dit vroeger ook hebben gedaan; een madeliefjes slinger maken. De slingers kon je omdoen als armbandje of ketting, of je maakte er een hoofdband van. Die laatste is mijn favoriet. Mijn dochter van 4 jaar lukt het nog niet helemaal om zelf een slinger te maken van madeliefjes, dus ik help haar daar graag mee. Het is makkelijk, maar vergt wel enige precisie, leuk om te oefenen. Met je nagel maak je namelijk een inkeping in de kleine steel en daar rijg je de steel van het volgende madeliefje doorheen. In die steel doe je vervolgens hetzelfde en zo ontstaat er een mooie bloemenketting.

bloemenkrans

Leeuwtje van paardenbloemen

Dit knutselidee is ook super leuk en makkelijk zelf te doen voor je kinderen. Thuis moet je wel even de voorbereiding doen, maar de rest doe je lekker in de zon in het park of op een veldje met bloemen. Zorg dat je een stuk karton hebt en teken hier een leeuw op, je kind kan de leeuw zelf inkleuren met stift of verf en vervolgens uitknippen. Daarna maak je in de manen van de leeuw allemaal gaatjes, doe dit met een schroevendraaier voor ronde, wat grotere gaatjes. Heb je geen schroevendraaier bij de hand? Dan lukt het ook met een schaar of met een sleutel.

Dan is het tijd om met de leeuw naar buiten te gaan, op zoek naar mooie gele paardenbloemen! Zorg dat je kind de bloemen met een paar centimeter steel plukt, dan kun je ze makkelijker door de gaatjes steken. Mijn zoontje had af en toe hulp nodig, maar over het algemeen gingen alle bloemen er zo in. Als alle gaatjes gevuld zijn is het leeuwtje klaar.

Leeuw met bloemenkrans knutselidee

Tip: knutsel buiten een leeuw met paardenbloemen

Eenhoorn met bloemen

Een variant op het leeuwtje is de eenhoorn. Mijn dochter is gek op eenhoorns, dus in plaats van een leeuw maakte ik voor haar een eenhoorn. Ook die tekende ik eerst op een stuk karton. De eenhoorn heb ik kleiner gemaakt, omdat er kleinere bloempjes in komen. Anders moet je mega veel bloemen verzamelen, maar het is aan jou hoe groot je hem maakt.

Eenhoorn van bloemen

Knutselidee: een eenhoorn met bloemetjes

Konijn met bloemenkrans

Deze vind ik zelf nog steeds zo leuk! Een konijntje met bloemenkrans. Voor dit knutselidee teken je een konijn op karton en verzamel je buiten een paar verschillende bloemen zonder steeltje. Dan lijm je een streep op de plek van de bloemenkrans en lijm je alle bloemen erop. Wij hebben nog wat lijm op het konijn gesmeerd om daar mooie glitters te strooien voor extra effect. Dit schattige konijntje staat al een hele tijd bij ons op de kast en hierdoor zijn alle bloemen ingedroogd en het ziet er nog steeds heel leuk uit! Aanrader om te maken dus.

Konijn met bloemenkrans

Nadia’s favoriet: konijn met bloemenkrans

Ik hoop dat ik jullie op leuke knutselideeën heb gebracht, zodat jullie knutselen én buiten zijn kunnen gaan combineren. Veel knutselplezier!

Beeld: instagram.com/knutselicious en iStock/olaser