Kleuterlogica in coronatijd: roodkapje wordt mondkapje

Kleuterlogica in coronatijd: roodkapje wordt mondkapje

Vrijdag 25 juni ging ik samen met mijn ouders en dochters van 3,5 en bijna 7 naar de Efteling. Heerlijk zo’n dag vol verwondering! Half Nederland had blijkbaar zin in een sprookjesachtige dag, want het was erg druk.

Geschreven door Roos

Bij de entree stond “Roodkapje” en zij ging met kinderen op de foto. Ik heb vier jaar geleden een hele leuke foto gemaakt van mijn oudste dochter en haar nichtje met Roodkapje. Ik wilde nu ook graag zo’n foto maken met allebei mijn dochters en Roodkapje, maar er stond zo’n lange rij. Mijn jongste wilde per se op de foto, maar ik zei dat we dat later op de dag zouden doen. Eerst naar de Droomvlucht!

Efteling met mondkapjes

Omdat het zo druk bleef, kwam de foto met Roodkapje er niet van. Er stonden best lange rijen. Gelukkig konden we vrij snel in de Droomvlucht. Wat toch wel een beetje een andere ervaring was, omdat de volwassenen mondkapjes op moesten. De Efteling-foto’s die je achteraf bij de attracties ziet hangen, zagen er daarom niet zo gezellig uit. Al die gezichten bedekt met mondkapjes. Maar goed, we hadden een superleuke dag!

Sprookjesbos

We waren het zat om in de rij staan en mondkapjes te dragen, dus we besloten het Sprookjesbos in te gaan. Altijd leuk! Toen we in het Sprookjesbos waren riep mijn jongste dochter ineens: “Mama KIJK!! Mondkápje, mondkápje! Daar wil ik mee op de fotooooo!!!” Verbaasd draaide ik me me om en zag een kleutermeisje in een Roodkapje outfit. Die had haar moeder net voor haar gekocht, bleek later. Heel schattig én handig, want nu hoefden we niet in de rij! Ik vroeg aan de moeder of mijn dochter met haar dochter (a.k.a. Mondkápje) op de foto mocht. Het mocht!

Roodkapje is nu mondkápje

Zowel haar dochtertje als mijn dochtertje blij! En wij ook. Het was zo grappig en schattig. Door de coronacrisis heet Roodkapje anno 2021 Mondkápje. Wij houden die naam er zeker in.

Ook je verhaal delen?

Heb jij ook een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s delen? Deel dan je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Liever anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com