Je kind laat je NOOIT alleen. Toch?

Je kind laat je NOOIT alleen. Toch?

De moedermaffia gaat er prat op, een kind laat je niet alleen. Nooit. Nergens. Not-done. Bad-mom. Maar weet je wat, I don’t care.

Geschreven door Rianne

Nee, natuurlijk ga ik niet disco-dansen in een louche club, terwijl mijn lieftallige baby’tje ligt te krijsen in zijn ledikantje en ik ga ook niet uitgebreid shoppen, terwijl mijn peuter in zijn kinderstoel aan de eettafel zit, met een boterham met pindakaas. Wie is er niet groot van geworden?

Maar verder?

Maar ik zet wél mijn container aan de straat. Please, poepen duurt langer en dat doe ik ook gewoon hoor en als ik ga tanken, laat ik mijn koters vastgesnoerd in de auto. Ik durf zelfs te betalen terwijl ze zielig en alleen in de auto zitten. Oké, niet hartje zomer, maar verder?

Sterker nog, ik ga weleens naar de buurvrouw voor een kop koffie als mijn mini-me ligt te knorren in zijn wieg. De babyfoon (mét camera, dat dan weer wel) keurig voor me op de plastic tuintafel. En als ik een hond had zou ik hem best even laten hurken op het grasveldje voor mijn huis, terwijl mijn aanhang in dat huis serieuze oerwouden omzaagt.

Wat goed is voor ons kind

Natuurlijk zijn er dingen die ab-so-luut niet kunnen, maar de gemiddelde huis-tuin-en-keuken mom is best in staat om weloverwogen keuzes te maken. Dus als ik mijn kind twee minuten, voor het huis in de auto laat, terwijl ik de koffer uit de keuken sleur om in diezelfde auto te proppen, dan heb ik daar over nagedacht.

Dan wordt mijn kind daar niet slechter, getraumatiseerd, of terminaal ziek van. En als jij wel braaf je kind aan de hand meeneemt, terwijl je met je andere hand die koffer achter je aanzeult, bravo. Ik doe het je niet na, mijne zou zichzelf allang hebben losgerukt en enthousiast de straat op gestoven zijn. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: we doen wat wij denken dat goed is voor ons kind. En dat is waar het om draait.

Deel je verhaal

Wil je ook graag je verhaal delen met andere mama’s (to be)? Dat kan. Stuur je blog (500 - 800 woorden) naar redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Vermeld dit er dan bij.

Beeld: iStock.com