Geen feestje voor je jarige kind? Annette heeft dé oplossing

Geen feestje voor je jarige kind? Annette heeft dé oplossing

De meeste kinderen kijken al weken - of soms maanden - uit naar hun verjaardag! Cadeautjes, taart en visite. Alleen dat laatste kan nu even niet meer. Hoe maak je er toch een onvergetelijk feest van in een tijd van corona?

Geschreven door Annette van den Berg

Jonah is vandaag zeven jaar geworden! Al zeker sinds de jaarwisseling praat hij enthousiast over zijn verjaardag, wat hij met zijn kinderfeestje wil gaan doen en welke cadeaus hij op z’n verlanglijstje zet. Nu alles stilligt door het coronavirus en iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, moeten we het anders aanpakken om hem toch een gezellige dag te geven. Dus we hebben naar een oplossing gezocht en er eentje gevonden!

Drive-thru feest

Daarom hebben we een drive-thru feest georganiseerd. Buiten in de voortuin staat een tafel met taart en drinken en familie en vrienden rijden één voor één met de auto langs. Ze feliciteren de jarige Job vanachter het raam, laten een cadeautje achter en nemen een taartje mee. Het echte kinderfeestje stellen we uit tot na de COVID-19 crisis.

Natuurlijk worden de knuffels en zoenen van opa en oma wel gemist, maar al met al is het een leuke en bijzondere verjaardag geworden. Eentje die hij niet snel weer zal vergeten!

De buren hebben deze oplossing

Bij de overbuurvrouw hebben ze ook een leuke oplossing bedacht om toch haar verjaardag te vieren. De vrouw staat vanuit de deuropening toe te kijken hoe haar kleinkinderen een voor een uit de auto stappen en op het huis af rennen. De kinderen stoppen netjes bij de heg en zingen oma van een afstandje toe. Daarna halen ze een op afstandbestuurbare auto tevoorschijn met een frisbee erop geplakt. De cadeautjes worden op de auto gelegd en via het tuinpad naar oma toegereden.

Crisis maakt creatief

Ondanks dat de wereld op z’n kop staat is het toch hartverwarmend om te zien hoe iedereen er het beste van probeert te maken en naar creatieve oplossingen zoekt. En voor elk kind dat z’n verjaardag in thuisisolatie moet vieren: maak er wat moois van, deze verjaardag zul je zeker niet snel vergeten! Heb jij nog leuke tips om een verjaardag in quarantaine te vieren? Deel ze dan vooral met andere ouders!

Lees ook: ‘Dit is de allerbeste slaaptip ooit. Bij mijn kinderen werkt het echt!’

Beeld: iStock.com