Dit zijn de 7 gekste dingen waarom mijn kinderen moesten huilen

Dit zijn de 7 gekste dingen waarom mijn kinderen moesten huilen

Kleine kinderen hebben hun emoties veel minder onder controle dan volwassenen. Dat is natuurlijk heel logisch, want zij ervaren hun emoties veel intenser en moeten nog leren om hun gevoelens te begrijpen en onder woorden te brengen. Alleen begrijp ik soms ook niks van die emoties!

Geschreven door Annette van den Berg

Dit zijn de gekste dingen waarom mijn kinderen moesten huilen in de afgelopen week. Vul het rijtje maar aan!

1. ‘Ik wil steentjes eten!’

Sean was erg verdrietig, omdat hij geen steentjes mocht eten. Terwijl ik een handjevol kiezelsteentjes en modder uit zijn mond haalde, doet hij zijn best om z’n mond meteen weer vol te proppen met nog meer steentjes. Zelfs de belofte van een lekker koekje kon hem niet troosten. “Ik wil steentjes eten!”

2. Hoezo, broederliefde …

Finn en Sean zitten naast elkaar op de bank een tekenfilmpje te kijken. Sean is helemaal overstuur, omdat Finn naast hem zit. Ondanks dat er nog zeker een liniaal tussen hen in past. Hij wil absoluut niet dat Finn zelfs maar naar hem kijkt. Hoezo, broederliefde

3. Hup, in de prullenbak

Een schone luier krijgen is toch juist fijn lijkt mij? Dat ding zit in de ochtend zo vol plas, dat hij helemaal tussen Sean z’n knieën hangt en lijkt op zo’n veel te volle waterballon die op knappen staat. Toch is hij erg gehecht aan zijn bomvolle luier en erg verdrietig wanneer ik hem verschoon en het stinkding in de vuilniszak gooi.

4. Bam, weg kunstwerk

Finn huilt wanneer ik zijn tekening weg schrob. Die hij met rode viltstift op het witte behang van het vakantiehuisje getekend heeft. Oke, hier kan mama ook wel een traantje wegpinken.

5. Waarom mag ik dat niet doen?

Sean snapt maar niet waarom ik hem tegenhoud als hij iets wil doen wat hem heel erg aan het lachen maakt. “Maar mama, het voelt juist zo leuk als ik mijn vinger achter in mijn keel stop en moet kokhalzen. Waarom mag ik dat niet doen?”

6. Hagelslagkorrels scheiden

Allereerst was de chocopasta op en dus wilde Finn hagelslag op brood. Toen hij eenmaal zijn broodje zag, was hij verdrietig, want hij wilde een broodje met alleen maar witte hagelslagkorrels. Ja dááág, mama heeft nog meer te doen dan witte en bruine hagelslagkorrels van elkaar te scheiden.

7. ‘Ik wil niet blijven zitten in groep 4!’

Jonah was verdrietig dat hij twee dagen thuis moest blijven, terwijl we wachten op de uitslag van een coronatest. “Maar mama, ik wil niet als enige blijven zitten in groep 4, nu mis ik alles!” Ten eerste is het schooljaar pas net begonnen en ten tweede blijf je heus niet zitten, omdat je twee dagen les mist. Als geruststelling heeft zijn juf huiswerk meegegeven, ook al hoefde hij dat van haar helemaal niet te maken.

Lees ook: Is mijn kind gewoon verlegen of heeft hij toch een achterstand?

Beeld: iStock.com