Dit zijn de 15 gekste gewoontes van jullie kinderen

Dit zijn de 15 gekste gewoontes van jullie kinderen

Overal maar één hapje van willen nemen, bang zijn voor hun eigen poep of uit het niets keihard gillen alsof de wereld vergaat. Je zucht en denkt dan: oké. Het is maar een fase, maar pfoe wat vermoeiend! We vroegen jullie laatst op Facebook: Met welke gekke gewoonte van je kind heb jij nu te dealen? Lees hieronder de meest opvallende reacties.

1. De sportieve slaapster

“Mijn dochtertje doet van kleins af aan planken als ze moe is. Dus de work-out die volwassenen doen, doet zij als ze moe is.”

2. Vooruit denken is belangrijk

“Mevrouw is vijf jaar en is haar complete toekomst al aan het plannen. Van werk tot geliefde. Midden in de nacht aan mij vragen: ‘Vind ik wel de juiste man?’ Maar ook hoe de kinderen gaan heten, dat ik op moet passen op ze terwijl zij werkt, dat ze regelmatig bij mij langs wilt komen, maar hier niet gaat wonen en dan vervolgens waar ze dan wél gaat wonen.”

3. Mama’s magische geneeskrachten

“Mijn jongste is vijf jaar en MOET een kusje op de pijn. Als hij ook maar een beetje pijn heeft, blijft hij rustig drie uur huilen tot er een kusje op gedaan is. Soms tien kusjes, omdat je nou net die ene plek negen keer mist.”

4. Kijk eens mam en pap wat ik kan!

“De zindelijkheidstraining van onze driejarige zoon gaat ongeveer zo: hij rent naar de wc om ‘grote bruin’ te doen, klimt dan zelf op de wc door middel van een super handig trapje. Als hij bezig is mag je vooral niet gaan kijken. Daarna wordt ineens iedereen die ook maar in de buurt is opgetrommeld om eens even te kijken wat hij geproduceerd heeft! En trots dat hij dan is …”

5. Mama to be

“Mijn dochter van drie jaar helpt mij mee met de opvoeding van haar broertje van dertien maanden. “Nee broertje, dat mag niet … nee broertje, dat is niet van jou … nee broertje, dat is voor grote kinderen …” De héle dag.”

6. Elk kind is een “meis”

“Mijn dochtertje van anderhalf jaar roept bij iedere kinderwagen of rollator “baby!!” En elk kind noemt ze “meis” of het nou een jongen of een meisje is.”

7. De kleine wijsneus

“Mijn dochter van vier jaar zegt na elke vraag nog even: “En je mag het echte antwoord geven mama, ik ben slim genoeg en zal het niet tegen andere kinderen zeggen. Dat mogen hun mama’s uitleggen.”

8. Ehm lieverd?

“Mijn dochter heeft een periode gehad dat ze steeds aan mijn blote been likte (ook in de rij bij de kassa), want ze was een poesje en ik was zo lekker.”

9. Papa heeft een P …

“Onze dochter van bijna vier jaar vind het nodig om iedereen te verkondigen dat haar vader een piemel heeft.”

10. Buiten is alles beter

“Onze dochter van 22 maanden schreeuwt moord en brand als ze onder de douche moet, maar in de tuin onder de sproeier dat vindt ze geweldig.”

11. Eerlijk zullen wij alles delen … toch?

“Zoontje van twee jaar is echt een mama’s kind. Hij is dus gauw jaloers als zijn broer of zus naast me komt zitten en gilt als hij zijn zin niet krijgt.”

12. Liefde voor de prullenbak

“Als onze dochter een gele prullenbak ziet, wordt ze helemaal wild en zegt ze in haar taal prullenbak. In onze buurt zijn er gigantisch veel dus als je een bak zoekt, weet zij ze wel te vinden . Haha.”

13. De kermisliefhebber

“Mijn zoontje van twee jaar is doodsbang voor de grijparmen op de kermis. Denk je dat het leuk is om een knuffel voor hem te winnen … nee hoor … complete paniek en hysterie!”

14. Nieuwe fashionista in town

“De jongste heeft een kledingtik. Sokken moeten over een legging heen, broeken mogen geen knopen en ritsen, zelfs geen piepklein sierknoopje op de kontzakken. Jurkjes mogen geen touwtjes, strikjes of knoopjes, schoenen mogen geen veters en geen gespen hebben. Voor de rest is ze heel makkelijk hoor (niet dus).”

15. Yeehaw!

“Onze dochter slaapt bij ons. Ik vind dat fijn, maar mijn dochter van anderhalf jaar maakt me wakker door op m’n hoofd te gaan zitten en dan doet ze alsof ze een paardje rijd. Op mijn hoofd of bij haar vader op zijn hoofd.”

Volg je WIJ al op Instagram?

Beeld: iStock.com